Telenoika
CC Guinardó :: taller bàsic de mapping de vídeo

CC Guinardó :: taller bàsic de mapping de vídeo

Dissabtes 25 de gener, 1 i 8 de febrer de 2014 de 10.30h a 13.30h i de 16.30h a 19.30h
Preu: 63,20 € (18 hores)

El video Mapping és una de les més noves tècniques de creació audiovisual digital, basada en ajustar de manera precisa la imatge de vídeo a un objecte, superfície o volum. Dins d’aquesta tècnica, la més coneguda i demandada és la del Mapping Building o Mapping Arquitectònic.

Pel seu component d’innovació i la seva espectacular posada en escena, el VideoMapping ha sortit dels circuits d’investigació i creació a temps real d’on va sorgir i ha suscitat l’interès d’empreses i professionals del sector audiovisual o empreses de publicitat per donar suport a campanyes de màrqueting massiu. En pocs anys hem pogut ser espectadors de l’aparició i popularització d’aquestes tècniques de video i com la demanda del sector i els esforços en desenvolupament de tecnologia han dirigit la seva atenció cap al VideoMapping, WarpMap, Mad Mapper, Blendy, Mapio Ir, vvvv, Resolume Arena, Millumin… són alguns exemples de les aplicacions que han aparegut o aporten eines per a la realització de Mapping de vídeo.

En aquest taller, analitzarem que és el VídeoMapping a partir d’un petit repàs històric als antecedents i les condicions de la seva aparició, coneixerem les tècniques pas a pas per a la perfecta realització d’un projecte de Mapping i provarem i experimentarem amb diferents eines dedicades a aquesta tècnica.

Com a objectiu principal intentar oferir una visió àmplia de les tècniques i aplicacions del VideoMapping més enllà del Mapping Building; així mateix oferir els coneixements teòrics, tècnics i pràctics per poder afrontar un projecte de Mapat Audiovisal de manera professional.

Requisits:
Per poder participar del taller i assimilar els coneixements impartits és un requisit tenir coneixements de creació audiovisual digital en diferents tècniques i tecnologies, edició de vídeo, postproducció, 3D o disseny gràfic. (After Effects, Ilustrator, Cinema4D, 3DMax).

Es requereixen coneixements d’edició i creació de vídeo en 2D i/o 3D.

Cal portar ordenador propi.

Professors: Omar Prole, creador visual de la comunitat Telenoika ha format part de molts dels projectes de Telenoika Mapping; i Ricardo Cançado, VJ, organitzador del Festival Visual Brasil, www.festivalvisualbrasil.com , fundador del Proyecto Hibridos www.proyectohibrido.org. Col·labora amb els col·lectius TELENOIKA, http://telenoika.net/ i FOLCORE,http://folcore.org/.

Inscripcions: informació@ccguinardo.cat

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.