Fri, 15/03/2013 - 17:45 · per edrok
Meconium Trobada d'art jove

Meconium Trobada d'art jove

Meconium :: trobada d'art jove
25 d'OCTUBRE 2013 a Cotxeres de Sants

http://meconium.info/

Reaccionant a la difícil situació que està patint el sector cultural, iusi teatre i alguns joves artistes s’associen amb l’objectiu de crear un esdeveniment de dinamització artística obert a tothom: un espai per a la trobada, l’intercanvi i l’exposició.

Així, MECONIUM pretén ser una gran festa cultural, una explosió artística que aculli artistes emergents, amb esperit jove i innovador, que treballin amb tot tipus d’arts visuals: arts plàstiques, arts escèniques i audiovisuals. Es fomentarà el contacte i l’intercanvi de coneixements entre artistes, que posaran en diàleg diferents llenguatges a través d’obres híbrides i eclèctiques: seria interessant veure com la música dialoga amb un quadre o com l’escultura s’integra en una peça teatral.

La Trobada serà, també, un escenari i espai d’exposició gratuït a peu de carrer on els artistes podran donar a conèixer la seva producció a tot tipus de públic. A més, es buscarà la implicació d’aquest públic en les obres i espectacles, amb la intenció que els ciutadans-espectadors visquin l’art de forma propera i participativa.

Així, els carrers del barri de Sants es convertiran en un espai de trànsit on artistes, obres i públic es barrejaran: els visitants podran caminar entre escultures i quadres, sentir música en directe, ser interpel·lats pels actors dels espectacles teatrals, etc. Les exhibicions no seran compartimentades sinó que es succeiran una rere l’altre sense interrupció. Per tant, es podrà circular per una mena d’espectacle global, amb un desplegament artístic viu i canviant.

El nom

Un meconi, del grec mekonion (suc de rosella), fa referencia, en termes mèdics, a la primera excreció que fa el recent nascut: és una senyal de salut i de principi de vida, la primera producció humana. Així, a través d’aquesta expressió que dona títol a la Trobada, posem en relació els artistes emergents amb amb aquest recent nascut, i les seves obres amb aquesta primera producció que, tot i ser ben humil, és un signe de vida i esperança. Més enllà de la metàfora, el joc de paraules apel·la directament a una de les costums més arrelades entre artistes, desitjar-se “molta merda” com a sinònim de sort davant d’un espectacle o repte.

News Telenoika

 • Festival Visual Brasil 2019

  Festival Visual Brasil
  Programación


  FESTIVAL VISUAL BRASIL 2019_
  DECIMOSÉPTIMA EDICIÓN  VIERNES 27 Y SÁBADO 28 DE SEPTIEMBRE DE 2019 _
  PUNT MULTIMEDIA, BARCELONA


  VIDEOARTE, MAPPING, PERFORMANCES AUDIOVISUALES, INSTALACIONES, TALLERES Y VJS


  HORARIO VIERNES: 18HS HASTA LAS 01:00HS
  HORARIO SÁBADO: 18HS HASTA LAS 02:00HS

 • VJ sessions. Plaça tres Xemaneies. Festival Seco.

  VJ sessions.
  Plaça tres Xemeneies.
  Festival Seco 2019

  Dia 11 de maig de 2019 de 21:00 a 00:00 hr.
  Plaça de les Tres Xemeneies.
  Presentació col·lectiva del treballs durant els concerts del Festival Seco.

  https://telenoika.net/tallers/taller-live-avfestival-seco

 • SELECTED PROJECTS AYA CONFERENCE 2019

  RESOLUCIÓN AYA 2019
  31 mayo - 2 junio, 2019
  Título: La espiral de transmutación
  Autor: Homem Gaiola (Brasil)

  Tipo de obra: Instalación visual de LEDS
  Descripción: LA ESPIRAL DE TRANSMUTACIÓN

 • NITAV

  NitAV. Telenoika 16 anys

  Dissabte 26 de novembre 2016

  Proponemos un día para encontrarnos y poder mostrar e intercambiar conocimientos y experiencias, así como para divulgar y fortalecer la escena AV existente en Barcelona.
  Contamos con la participación de colectivos y artistas que trabajan en torno a al audiovisual.


  Programa

 • Immersive Dome Workshop

  ENG::

  MIRA, Eyesberg and Telenoika organize a 3-day workshop, presentations and other activities around the immersive visual and sound experiences.

  For the 2016 edition we present the Immersive Dome Workshop, with the main aim to work the theory, the different technical options and set up, as well as the 360º content creation for Dome structures.

  Lessons will take place on 7th, 8th and 9th November in Fabra i Coats venue, using the MIRA Dome and other facilities of the venue. Workshops will be driven by international experts.


  dome romain tardy

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

 • Contrainfos-109 LaTele.cat

  <a href="http://latele.cat/contrainfos/contrainfos-109">http://latele.cat/contrai...

  CONTRAINFOS 109

  Benvingudes al Contrainfos 109, avui 30 de novembre de 2015 en una freda vesprada d´hivern.1.

 • Kickstarter - FPV Live Streaming Paper Airplane Drone

  kickstarter powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-drone

  Acerca de este proyecto

  It’s a bird. It’s a plane. Well, sort of. It’s you, flying atop your very own paper airplane... It’s PowerUp FPV: the first ever paper airplane drone with a live streaming camera!

  paper drone FPV stream
 • winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología

  winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología


  Programa de ponencias, mesas redondas y talleres sobre comunidad y uso crítico de la tecnología  13 NOV 2015

  15 NOV 2015

  winter lab laboral
 • TELENOIKA 15 ANYS - SEM-ART AV

  17 d'0ctubre de 2015
  Convent de Sant Agustí

  Carrer del Comerç, 36

  El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d'aquest camp de creació contemporània, des d'una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d'aquestes disciplines artístiques.