Tue, 01/03/2011 - 16:56 · per telenoika

Tallers de 0 a 100 de música electrònica : 12 i 13 jul 2011 / Telenoika

0a100Tallers "0 > 100" de música electrònica
[Impartit per Koulomek i Guillamino]
#Dates: 2 tallers "express" de 3 hores cadascún : 12 i 13 de juliol 2011 de 18-21h, a Telenoika - Bcn
#Inscripció Oberta: 10 euros / tallers(arrova)telenoika·net
Taller "express" de 3 hores per a joves i adults sense coneixements de música electrònica, assumint el repte de construir des de zero una peça de nova creació. No és necessari saber tocar cap instrument, tot i que és interessant que si en saben tocar algun el portin (guitarra, baix, percussió...)

 

 

0 > 100

electrònica participativa en temps real

 

Què és 0 > 100 ?

0 > 100” ens porta des de la primera idea musical fins a un beat que camina tot sol. Des de l’acte de gestació musical primigeni fins la catarsi de viure i ballar un tema en un club. I sempre amb la complicitat i interactivitat del públic. La creació a través de l’electrònica segueix processos molt diferents a altres disciplines musicals. Uns processos que, en la majoria de casos, es fan en la intimitat, ja sigui en estudis freds i ascètics o bé en el caliu domèstic.

Amb el projecte "0 > 100” volem mostrar en públic i en temps real aquest procés, a més de convidar-lo a participar en temps real.

S' assumeix el repte de construir des de zero una peça de nova creació. Amb el públic la creació esdeve tanmateix un fet col·lectiu. En aquesta ocasió es tracta d'un espectacle dirigit a públic adult. El punt clau de "0 material sonor per part del públic. En la comunicació de l'activitat es convidarà al públic a portar instruments musicals per participar-hi.

0 > 100 són les aportacions de L'espectacle agafa a estones forma de taller. Es posarà èmfasi en explicar amb claredat els mecanismes propis de la creació musical electrònica. Es procedirà de forma senzilla per tal d'anar muntant un tema a partir dels instruments que hi sonen.

 

0a100

El taller 0 > 100 va transcórrer de forma distesa. Després d'una breu introducció sobre les característiques de l'aplicació Ableton Live i sobre el procés de creació en música electrònica, els talleristes van començar algunes composicions a temps real per exemplificar quines són les diverses maneres com es pot començar una composició, guiant-se per les directrius que els alumnes proposaven. Acte seguit van ser els estudiants els que van agafar el pes de les gravacions. mitjançant les eines que els talleristes van mostrar i sota la atent supervisió d'aquests, que no van escatimar esforços en guiar els estudiants pels diversos estils que cada element sonor pot aportar. Finalment es va fer una gravació a temps real de les composicions surgides, a mode de directe.

Mes tallers

 • Taller de iniciación a la programación creativa con VVVV  INTRODUCCIÓN
  El taller se enfoca en el los conceptos básicos del programa para que el alumno pueda crear herramientas propias para la generación y control de contenido audiovisual en tiempo real.
  VVVV es un software libre y gratuito.


  CONTENIDOS POR DIAS:


  Martes 5 de noviembre 2019:
  - Introducción a VVVV,
  - Funcionamiento del programa: interfaz y lógica del programa.
  - Nodos, tipos de nodos y operaciones básicas.
  - Spreads: lógica de spreads y slices.
  - Render.

 • Taller de LED Mapping y Stage Design

  DIRIGIDO A Este taller está dirigido a principiantes en el mundo LED/DMX, artistas de vídeo, diseñadores de imagen y apasionados por la imagen en movimiento y la luz son bienvenidos.


  Requerimientos para estudiantes, habilidades y equipos:

 • programación creativa con VVVV

  CONTENIDOS POR DIAS:


  Martes 30 de julio:
  - Introducción a VVVV,
  - Funcionamiento del programa: interfaz y lógica del programa.
  - Nodos, tipos de nodos y operaciones básicas.
  - Spreads: lógica de spreads y slices.
  - Render.
  - Manipulación de vídeo, filtros, efectos en tiempo real.
  Ejercicio: Como crear tu propio video mixer.


  Miercoles 31 de julio:
  - Creación y control de gráficos 2d y 3d en tiempo real.

 • Tècnica audiovisual aplicada a l'escena

  Destinataris:

  El taller està dirigit a totes aquelles persones interessades en ampliar coneixements d'audiovisuals i posar-los en pràctica al món de les arts escèniques. Estudiants de comunicació audiovisual, publicitat, editors de video, cinema documental, artistes visuals i professionals del sector audiovisual o del sector de les arts escèniques


  Descripció:

  # Taller Tècnica de Video

  · Projectors _ Tecnologies LCD vs DLP vs Laser
  Analitzarem les diferents tecnologies de projecció

 • Taller de Gráfica Generativa. Dibujando con código

  Objetivos :

  • Obtener conocimientos básicos en la utilización de la herramienta Processing
  • Introducción a los primeros conceptos de programación
  • Tener una base para poder profundizar en la creación visual o gráfica generativa
  • Aprendizaje de la metodología de producción, utilización de los recursos en red para resolver dudas, aprendizaje autónomo y trabajo en grupo para la resolución de problemas y creación de piezas
  • Aproximación al código visual y el arte digital enfocado al “art code”

  PROGRAMA