Tue, 01/03/2011 - 16:56 · per telenoika

Tallers de 0 a 100 de música electrònica : 12 i 13 jul 2011 / Telenoika

0a100Tallers "0 > 100" de música electrònica
[Impartit per Koulomek i Guillamino]
#Dates: 2 tallers "express" de 3 hores cadascún : 12 i 13 de juliol 2011 de 18-21h, a Telenoika - Bcn
#Inscripció Oberta: 10 euros / tallers(arrova)telenoika·net
Taller "express" de 3 hores per a joves i adults sense coneixements de música electrònica, assumint el repte de construir des de zero una peça de nova creació. No és necessari saber tocar cap instrument, tot i que és interessant que si en saben tocar algun el portin (guitarra, baix, percussió...)

 

 

0 > 100

electrònica participativa en temps real

 

Què és 0 > 100 ?

0 > 100” ens porta des de la primera idea musical fins a un beat que camina tot sol. Des de l’acte de gestació musical primigeni fins la catarsi de viure i ballar un tema en un club. I sempre amb la complicitat i interactivitat del públic. La creació a través de l’electrònica segueix processos molt diferents a altres disciplines musicals. Uns processos que, en la majoria de casos, es fan en la intimitat, ja sigui en estudis freds i ascètics o bé en el caliu domèstic.

Amb el projecte "0 > 100” volem mostrar en públic i en temps real aquest procés, a més de convidar-lo a participar en temps real.

S' assumeix el repte de construir des de zero una peça de nova creació. Amb el públic la creació esdeve tanmateix un fet col·lectiu. En aquesta ocasió es tracta d'un espectacle dirigit a públic adult. El punt clau de "0 material sonor per part del públic. En la comunicació de l'activitat es convidarà al públic a portar instruments musicals per participar-hi.

0 > 100 són les aportacions de L'espectacle agafa a estones forma de taller. Es posarà èmfasi en explicar amb claredat els mecanismes propis de la creació musical electrònica. Es procedirà de forma senzilla per tal d'anar muntant un tema a partir dels instruments que hi sonen.

 

0a100

El taller 0 > 100 va transcórrer de forma distesa. Després d'una breu introducció sobre les característiques de l'aplicació Ableton Live i sobre el procés de creació en música electrònica, els talleristes van començar algunes composicions a temps real per exemplificar quines són les diverses maneres com es pot començar una composició, guiant-se per les directrius que els alumnes proposaven. Acte seguit van ser els estudiants els que van agafar el pes de les gravacions. mitjançant les eines que els talleristes van mostrar i sota la atent supervisió d'aquests, que no van escatimar esforços en guiar els estudiants pels diversos estils que cada element sonor pot aportar. Finalment es va fer una gravació a temps real de les composicions surgides, a mode de directe.

Mes tallers

 • Taller Live AV y Video Mapping con VJ Eletroiman (Darklight Studio)

  Inscripcions:
  https://telenoika.net/tallers-2020

  El curso se hará online  Introducción
  Presenta conceptos fundamentales sobre la técnica del VJing y del Video Mapping, desde un punto de vista teórico y práctico.

 • Oficina de Mapping :: Cerrado Mapping Festival

  O CURSO:Apresenta conceitos fundamentais sobre a técnica de videomapping, conhecimentos teóricos e práticos necessários para a realização da técnica e utilização de seus equipamentos e softwares.

  PROFESSOR: Ricardo Cançado, VJ Eletroiman

  PRÁTICAS DE MAPPING:

  MadMapper + Syphon + Modul 8 + Resolume
  pré produção Projeto de Mapping

  PRÉ-REQUISITO:

  Curso de introdução :: Interessados na atividade de Mapping
  After Effects, Illustrator, Photoshop

  METODOLOGIA:

  Aulas teóricas e práticas
  Online

 • El Gran Germà a la teva butxaca

  Dijous 30 de juliol i divendres 31 de juliol 2020


  30 de Juliol de 2020
  BCN - 20:00 a 22:00 hr
  CDMX - 13:00-15:00 hr


  31 de juliol de 2020
  BCN - 18:00 a 22:00
  CDMX - 11:00 a 15:00


  Primera trobada informal (version 0.1)


  Presentació / introducció. Seguretat i privacitat a la xarxa.
  A càrreg del grup de treball de Telenoika: Axel Telenoika des de la Ciutat de Mèxic, Bzzzbip, Jaume Neutrok, ezzzequiel i Neokinok, entre d'altres.

 • Video Mapping con VJ Eletroiman :: Darklight Studio

  EL CURSO:
  Presenta conceptos fundamentales sobre la técnica de Video Mapping, desde un punto de vista teórico y práctico.


  Contenido
  • Video mapping y sus conceptos y posibilidades.
  • Características del proceso de mapeo de superficie a través de proyecciones y el uso de su software.
  • Uso de equipos, teoría y práctica directa de proyección de un Video Mapping.


  Teoría del Video Mapping:
  -VideoMapping, superposición de realidades
  - Breve historia y referencias

 • Taller d’interacció so, llum i vídeo en directe
  • Interacció AV sense fils per viu, amb Abelton Live per música i Resolume Arena per vídeo, tot amb Touch OSC per la seva interfase gràfica.
   Els participants podran fer seu aparell AV, a la seva tablet o mòbil, per a fer una realització live més personal, mes còmode i de manera deslocalitzada. Amb això ja no cal estar a la cabina per punxar, i pots fer-ho ballant o a la barra des de el teu dispositiu mòbil.