Sat, 17/11/2018 - 21:13 · per neokinok
formacio-puntual

CO-EVOLUCIÓ. Taller de creació de vídeojoc i mapping

Data del taller: 
17/11/2018 - 15:00 to 21:00
Inscripció: 
Tancada
Preu: 
0 €

CO-EVOLUCIÓ, creció d'un vídeo joc interactiu i mapping,
amb les nenes i nens participants de LINKAFESTA 2018Centre Cívic Jardins de la Pau, Prat de Llobregat.
17 de novembre de 2018

Taller de creació d'un videojoc gegant que ocupa tota la sala. Els participants poden crear el seu personatge fent-se una fotografia, i dibuixant l'animació d'una abella. També poden crear els paissatges, els recorreguts de les abelles, l'abella reina i el rusc de l'eixam. Una altra fase del taller és la creació de perills dibuixant-los i enganxant-los en objectes per després incorporar-los a la pantalla. Els perills seran obstacles per les abelles i dificultaran el seu recorregut per tornar al rusc. A banda de les tecnologies gràfiques i de de mapping, incorporem la makey makey com a protocol per crear la nostra propia interfície entre els participants i el joc, creant els comandaments de les abelles.


Activitat didàctica i lúdica de creació d’un videojoc interactiu i projecció de mapping per nens, nenes i joves que parla sobre la co-evolució de les espècies molt abans que els humans existíssin. En aquest cas les abelles semblem ser un dels exemples més clars de la sostenibilitat del planeta ja que les plantes les necessiten per la seva reproducció. Per tant es un taller que ens enseña a crear un video joc ben curiós ja que ocupa tota la sala i es poden fer servir objectes i dibuixos per jugar-hi, ademés vol introduir valors de respecte a la natura, a l'hora que ens ajuda a ampliar els coneixements sobre el nostre planeta. Aquest es un Taller de Telenoika, realitzat per l'associació cultural Ubutv i Neokinok. El taller ha tingut una assistència de 60 entre nens i nenes, d'edat entre 5 i 12 anys.


VideoJoc mapping:


1- Crea el teu personatge i coverteix-te en abella. Fes-te una foto de perfil dintre del forat chroma i apareixeras amb el cos d'una abella que vola


2- Juga amb el videojoc
2.1- Amb el primer botó pots crear el teu eixam amb la teva propia abella.
2.2- Amb els botons de amunt i avall pots anar evitant els perills que trobaras pel camí.
2.3- Condueix el teu eixam al rusc, i fes entrar totes les abelles a casa seva.


3- Crea el vídeojoc
3.1- Creació de perills: Vespa asiàtica, clima, accións humanes, pesticides, contaminació, monocultius, deflorestació. Dibuixa, retalla o esculpeix els perill de les abelles ben grans, enganxa'ls a la paret i veuràs com les abelles no podran passar per allí
3.2- Crea els paissatges i els recorreguts de les abelles amb videomappig
3.3- Creació de personatges: fes varis dibuixos de la mateixa abella on es pugui veure el seu moviment al volar.


La Linkafesta és una jornada tecnològica dirigida a tots els públics i especialment al públic familiar. Veniu a descobrir avenços tecnològics de l'era digital com ara la robòtica, la realitat augmentada, els videojocs i el mapping. Hi descobrireu algunes possibilitats de les tecnologies de l'era digital i les seves vessants social, educativa i cultural. https://www.elprat.cat/cultura/centre-civic-jardins-de-la-pau/linkafesta

Mes tallers

 • Taller de Stop Motion

  Amb els estudiants de la Pinya, hem reconstruït tot el cicle de vida de les abelles, i hem parlat del perill de la seva extinció, un dels quals és el de les vespes asiàtiques. Les vespes asiàtiques han arribat aproximadament en 2010 a Espanya des d’Àsia, i són un veritable perill per a les abelles, ja que la vespa asiàtica adulta s’alimenta d’altres insectes i invertebrats. Per aquest motiu les nostres abelles siguin el sustent ideal en la fomentació de la seva dieta.

 • CO-EVOLUCIÓ. Taller de creació de vídeojoc i mapping

  Taller de creació d'un videojoc gegant que ocupa tota la sala. Els participants poden crear el seu personatge fent-se una fotografia, i dibuixant l'animació d'una abella. També poden crear els paissatges, els recorreguts de les abelles, l'abella reina i el rusc de l'eixam. Una altra fase del taller és la creació de perills dibuixant-los i enganxant-los en objectes per després incorporar-los a la pantalla. Els perills seran obstacles per les abelles i dificultaran el seu recorregut per tornar al rusc.

 • Producción de Fulldome en tiempo real con Processing

  Alba G. Corral imparte este taller de Producción de Fulldome en tiempo real con Processing. El taller consiste en aprender el workflow necesario para crear una pieza en formato fulldome 360 a través de un lenguaje de programación tan conocido como el processing y en este caso usando la librería planetarium. Para aquellos que no lo conocen, Processing es un lenguaje de programación y un entorno de desarrollo integrado de código abierto basado en Java, de fácil utilización, y que sirve como medio para la enseñanza y producción de proyectos multimedia e interactivos de diseño digital.

 • Iniciación a Unity para artistas visuales

  Objetivos
  Obtener conocimientos básicos del uso del entorno Unity
  Introducción al lenguaje de programación de Unity(C#)
  Aproximar el entorno Unity a creadores y artistas, y ver la posibilidades que ofrece para proyectos visuales
  Aprendizaje del uso de Unity en nuestro flujo de trabajo
  Creación de un pequeño proyecto personal con Unity
  Aprender a usar inputs externos para poder crear proyectos audioreactivos e interactivos.
  Aprender a crear contenidos para diferentes tipos de salida: Realidad virtual, domo, etc.

 • Ambiente Inmersivo :: Creación de Contenido para Fulldome, Mapping y Multiproyección


  El Taller de Ambiente Inmersivo tiene como objetivo proporcionar metodologías eficientes para la producción de contenido para nuevos formatos audiovisuales: mapping, instalaciones Inmersivas y fulldome.


  Propuesta:
  1. Conceptualización de proyectos inmersivos

  2. Sistemas de control informáticos para vídeo.

  3. Multiproyección
  4. Mapping
  
5. Fulldome
  6. Accesorios para proyectos Inmersivos y eventos AV


  Valor : 60 euros


  Data del taller:
  12/11 a 15/11/ 2018 - 10:00 to 14:00