Tue, 13/05/2014 - 20:55 · per Oriol Pastor
taller muntatge video carlos
formacio-puntual

Taller Muntatge Cinematogràfic amb Blender::CANCEL·LAT

Data del taller: 
16/06/2014 - 18:00 to 20/06/2014 - 22:00
Inscripció: 
Oberta
Preu: 
50 €

Taller bàsic de muntatge cinematogràfic amb el VSE de Blender.
 El taller espera aportar a l'alumne un coneixement global del Video Sequence Editor, ddel particular flux de treball en Blender i un acostament a la programació del contingut des de Python.


| CAT |

El VSE es un sistema de edición de video no lineal que te permite combinar múltiples canales de video y audio, junto a cualquier otro contenido de 3d o motion graphics creado en Blender o en otros programas. Al igual que el resto de Blender, el VSE permite ser manipulado a través de scripts, de manera que pone a disposición del cine (y derivados) un nuevo camino de experimentación. La creación desde python de pequeños scripts para automatizar tareas, nuevas herramientas con botones y demás, o complejos algoritmos de montaje taxonómico, como por ejemplo…

El VSE és un sistema d'edició de video no lineal que et permet combinar múltiples canals de video i àudio, al costat de qualsevol altre contingut de 3d o motion graphics creat en Blender o en altres programes. Igual que la resta de Blender, el VSE permet ser manipulat a través de scripts, de manera que posa a la disposició del cinema (i derivats) un nou camí d'experimentació. La creació des de python de petits scripts per automatitzar tasques, noves eines amb botons i altres, o complexos algorismes de muntatge taxonómico, per eixemple ... http://www.telenoika.net/recursos/eina-de-muntatge-aleatori-pel-blender-vse

També disposa d'un avançat compositor basat en nodes, adaptat per manipular fluxos de video, amb el qual podem etalonar els clips i compondre tot tipus de VFX.


Els continguts d'aquest taller es basen en els resultats del projecte de recerca http://kinoraw.net, i en el s'explicarà l'ús dels diferents addons i workflows esmentats en http://kinoraw.net/wordpress/herramientas-para-la-produccion-de-cine-libre/addons-para-blender/


Para qui està pensat el curs?
El curs està pensat per proveir a muntadors professionals i amateurs de video i cinema digital dels coneixements i eines necessaris per editar obres audiovisuals amb Blender i altres aplicacions de programari lliure.
No és necessari cap coneixement anterior de Blender, si bé és recomanable tenir una mica d'experiència amb algun altre programa de muntatge professional, ja sigui amb avid, premiere, final cut, kdenlive o cinelerra.
Python és un llenguatge senzill i assequible per a qualsevol que hagi programat una mica amb algun altre llenguatge. I gran part del que es fa en el taller són senzilles manipulacions de scripts. No fa mancada ser un expert programador, de fet, el professor del taller aquesta lluny de ser-ho :P


En el curs es facilitarà als alumnes l'orientació per continuar aprenent amb blender i python, asi com buscar ajuda i documentació en la comunitat, que és sens dubte un dels punts forts de *Blender.


HORARI:
El taller és de 20 hores de durada, repartides de 18 a 22 els dies 16,17,18,19 i 20 de Juny.


IMPARTIT PER:
Carlos Padial

INSCRIPCIONS A:
tallers@telenoika.net

Pessics Electrònics, vol.3 from Telenoika on Vimeo.


| CAST |

Taller básico de montaje cinematográfico con el VSE de Blender.
 El taller espera aportar al alumno un conocimiento global del Video Sequence Editor, del particular flujo de trabajo en Blender y un acercamiento a la programación del contenido desde Python.

El VSE es un sistema de edición de video no lineal que te permite combinar múltiples canales de video y audio, junto a cualquier otro contenido de 3d o motion graphics creado en Blender o en otros programas. Al igual que el resto de Blender, el VSE permite ser manipulado a través de scripts, de manera que pone a disposición del cine (y derivados) un nuevo camino de experimentación. La creación desde python de pequeños scripts para automatizar tareas, nuevas herramientas con botones y demás, o complejos algoritmos de montaje taxonómico, como por ejemplo… http://www.telenoika.net/recursos/eina-de-muntatge-aleatori-pel-blender-vse


Los contenidos de este taller se basan en los resultados del proyecto de investigación http://kinoraw.net, y en el se explicará el uso de los diferentes addons y workflows mencionados en http://kinoraw.net/wordpress/herramientas-para-la-produccion-de-cine-libre/addons-para-blender/


Blender también dispone de un avanzado compositor basado en nodos, adaptado para manipular flujos de video, con el que podemos etalonar los clips y componer todo tipo de VFX.


¿Para quién está pensado el curso?

El curso está pensado para proveer a montadores profesionales y amateurs de video y cine digital de los conocimientos y herramientas necesarios para editar obras audiovisuales con Blender y otras aplicaciones de software libre.
No es necesario ningún conocimiento anterior de Blender, si bien es recomendable tener un poco de experiencia con algún otro programa de montaje profesional, ya sea con avid, premiere, final cut, kdenlive o cinelerra.
Python es un lenguaje sencillo y asequible para cualquiera que haya programado un poco con algún otro lenguaje. Y gran parte de lo que se hace en el taller son sencillas manipulaciones de scripts. No hace falta ser un experto programador, de hecho, el profesor del taller esta lejos de serlo :P
En el curso se facilitará a los alumnos la orientación para continuar aprendiendo con blender y python, asi como buscar ayuda y documentación en la comunidad, que es sin duda uno de los puntos fuertes de Blender.


HORARIO:
El taller es de 20 horas de duración, repartidas de 18 a 22 los días 16,17,18,19 y 20 de Junio ​.


IMPARTIDO POR:
Carlos Padial

INSCRIPCIONES A:
tallers@telenoika.net

Mes tallers

 • El Gran Germà a la teva butxaca

  Dijous 30 de juliol i divendres 31 de juliol 2020


  30 de Juliol de 2020
  BCN - 20:00 a 22:00 hr
  CDMX - 13:00-15:00 hr
  Presentació / introducció.
  A càrreg del grup de treball de Telenoika
  Amb la presència d'Axel des de la Ciutat de Mèxic


  31 de juliol de 2020
  BCN - 18:00 a 22:00
  CDMX - 11:00 a 15:00
  Primera trobada informal (version 0.1)
  Seguretat i privacitat.


  A la seu de Telenoika. local de laContra, c/Puríssima Concepció, 9 baixos, Poble Sec - Barcelona

 • Video Mapping con VJ Eletroiman :: Darklight Studio

  EL CURSO:
  Presenta conceptos fundamentales sobre la técnica de Video Mapping, desde un punto de vista teórico y práctico.


  Contenido
  • Video mapping y sus conceptos y posibilidades.
  • Características del proceso de mapeo de superficie a través de proyecciones y el uso de su software.
  • Uso de equipos, teoría y práctica directa de proyección de un Video Mapping.


  Teoría del Video Mapping:
  -VideoMapping, superposición de realidades
  - Breve historia y referencias

 • Taller d’interacció so, llum i vídeo en directe
  • Interacció AV sense fils per viu, amb Abelton Live per música i Resolume Arena per vídeo, tot amb Touch OSC per la seva interfase gràfica.
   Els participants podran fer seu aparell AV, a la seva tablet o mòbil, per a fer una realització live més personal, mes còmode i de manera deslocalitzada. Amb això ja no cal estar a la cabina per punxar, i pots fer-ho ballant o a la barra des de el teu dispositiu mòbil.
 • Tècnica audiovisual aplicada a l'escena

  [b]Introducció[/b]
  En aquest taller farem un repàs de les tècniques emprades dins el món de l'escena per a displays audiovisuals. Veure'm des de projectors o òptiques fins a servidors AV, passant per algunes aplicacions de software que ens permetran controlar els nostres displays de manera remota.
  [b]
  INSCRIPCIONS/INSCRIPCIONES/REGISTER:[/b]
  https://www.telenoika.net/tallers-2020

  [b]Destinataris:[/b]

 • Taller de Vídeo Mapping