Thu, 21/03/2019 - 22:05 · per neokinok
cicle-tallers

Tècnica audiovisual aplicada a l'escena

Data del taller: 
11/06/2019 - 16:00 to 14/06/2019 - 20:00
Inscripció: 
Oberta
Preu: 
50 €En aquest taller farem un repàs de les tècniques emprades dins el món de l'escena per a displays audiovisuals. Veure´m des de projectors o òptiques fins a servidors AV, passant per algunes aplicacions de software que ens permetran controlar els nostres displays de manera remota.Destinataris:


El taller està dirigit a totes aquelles persones interessades en ampliar coneixements d'audiovisuals i posar-los en pràctica al món de les arts escèniques.


Qualsevol persona interesada, estudiants de comunicació audiovisual, publicitat, editors de video, cinema documental, artistes visuals i profesionals del sector audiovisual o del sector de les arts escèniques


Descripció:


# Taller Tècnica de Video


· Projectors _ Tecnologies LCD vs DLP vs Laser
Analitzarem les diferents tecnologies de projecció


· Connectivitats ( Inputs_Outputs _ Control remot )
Entrarem a mirar en detall les entrades i sortides dels projectors, des de la gamma domèstica als HDSDI dels projectors de més alta gamma


· També veure´m sistemes de control per xarxa


· Els menús de control :


Dins cada projector se ´ns obren un munt de possibilitats de control en els seus menús digitals, els estudiarem en detall.


· Lluminositat_ansi/lumen
Analisi de la lluminositat, des dels conceptes més teòrics als més pràctics


· Òptiques_On i Off Axis
Estudi dels diferents rangs òptics


· Senyals de video
Mirarem quina és la manera més convenient de transportar la nostra
senyal de video, els metres i les ressolucions


· Connexionats i instal.lacions


· Shutters


· Pantalles i Materials :


El material on projectarem és fonamental per a l´èxit de la nostra
instal.lació, veure´m aquí un gamma de materials i experiments.


També veure´m ::


· Configuracions bàsiques amb QLab i Resolume.


· Configuració de servers i esclaus audiovisuals xarxes MIDI OSC


· Multiprojecció. Enrutament i patches


· Geometries


· La manipulació Real_Time de la imatge ( mix, wipe i processos ) Conceptes de luminància i crominàcia ( incrustacions )


· Captura de senyal


-----------------------------


DOCENT :

Xavier Gibert.


Treballa com a freelance per a diferents projectes artístics i espectacles, i és membre de Telenoika des de l´any 2000. Director tècnic del LOOP Screen Festival i el Festival Internacional de Mapping de Girona, assessor tècnic de BAF General de Catalunya. Actualment és docent a l´escola de tècnics de Girona ETECAM.


Expert en dissenys d'enginyeria per a control de video en tempsreal aplicat als escenaris i operador de sistemas audiovisuals complexes.


Ha treballat en teatres com el Teatre Nacional de Catalunya, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Real de Madrid o el Grand Théâtre de Genève, i al costat de companyies de teatre com La Fura dels Baus, Dagoll Dagom, Teatro de la Abadia o Compañía de teatro Animalario, músics com Albert Pla, Fermín Muguruza, Refree, Antonio Orozco o Manu Chao, entre molts, així com en festivals Sonar, Grec , Primavera Soound, Cruïlla així com en Festivals internacionals com La Biennal d´Art de Venècia.


-------------------------------

Horaris:
Del 11 al 14 de juny de 2019 de 16.00 a 20h.


-------------------------------

Lloc:
Porta Roja
Carrer Tapioles, 53 baixos
Poble Sec - BCN


------------------------------

Inscripcions/ register:

http://www.telenoika.net/tallers-2019
Dubtes a tallerstelenoika a gmail com

Taller a facebook

Mes tallers

 • Taller de Vídeo Mapping
 • TALLER DE GRÁFICA GENERATIVA. DIBUJANDO CON CÓDIGO

  La artista y tecnóloga creativa Alba G. Corral imparte este taller de introducción en el mundo de la gráfica generativa a través del uso de la herramienta Processing. Se trata de un lenguaje de programación y entorno de desarrollo integrado de código abierto basado en Java, de fácil utilización, y que sirve como medio para la enseñanza y producción de proyectos multimedia e interactivos de diseño digital.
  http://blog.albagcorral.com

  Objetivos :


 • Taller LiveAV festival Seco

  El taller que us proposem està dividit en quatre fases:


  1- Presentacions de diverses visions de la creació audiovisual en viu a través de diferents de professionales en actiu a modus de seminari.


  2- Treball dels estudiants en la creació de continguts audiovisuals.


  3- Després de la creació de continguts per part dels participants del taller, us proposem un parell de dates per a fer el seguiment de propostes, compartir experiències i el tancament de projectes.


 • Tècnica audiovisual aplicada a l'escena  Destinataris:


  El taller està dirigit a totes aquelles persones interessades en ampliar coneixements d'audiovisuals i posar-los en pràctica al món de les arts escèniques.


  Qualsevol persona interesada, estudiants de comunicació audiovisual, publicitat, editors de video, cinema documental, artistes visuals i profesionals del sector audiovisual o del sector de les arts escèniques


  Descripció:


  # Taller Tècnica de Video


 • Taller de Stop Motion

  Amb els estudiants de la Pinya, hem reconstruït tot el cicle de vida de les abelles, i hem parlat del perill de la seva extinció, un dels quals és el de les vespes asiàtiques. Les vespes asiàtiques han arribat aproximadament en 2010 a Espanya des d’Àsia, i són un veritable perill per a les abelles, ja que la vespa asiàtica adulta s’alimenta d’altres insectes i invertebrats. Per aquest motiu les nostres abelles siguin el sustent ideal en la fomentació de la seva dieta.