Tue, 13/09/2005 - 23:23 · per edrok

VAX06//06 MAÇ[VAX]ART

msst.jpg

 
La novena edició del Festival de Cultura Contemporània Maçart '06 presenta una trobada de projectes la realització dels quals depengui de llur capacitat per arrelar en el poble de Maçanet de Cabrenys, tant pel que fa les activitats professionals, com també les aficions i els interessos personals i col.lectius dels seus habitants.
Telenoika participarà en aquesta edició, desenvolupant una acció audiovisual col·lectiva, sota el format VAX, intervencio audiovisual, parasitària i mutant.
 
MAÇ[VAX]ART : 1-3 set 06 / Maçanet de Cabrenys

 

ARTISTES I COL.LECTIUS CONVIDATS A MAÇART '06

David Ymbernon.
El treball d'Ymbernon es caracteritza per la llibertat absoluta d'actuació i per la barreja de llenguatges i mitjans al seu abast. Fa servir el dibuix, els objectes trobats, el color, la poesia visual, els enginys tècnics..., per crear maquetes d'escenografies realitzades o inventades, receptes plàstiques, experiments amb artefactes, estudis d'accions, situacions iròniques... Tot això i més, i sempre amb l'obsessió pel color taronja que atorga la nota vibrant i lluminosa com a contrapunt al blanc, al buit. Forquilles motoritzades, tractors alats, barques-llapis i barques-violí, vaixells i ous voladors, avionetes i plomes..., i un personatge protagonista Latung La La o el pilot cuiner apareixen per crear escenaris i narracions impossibles completament obertes i sense cap argument tancat, ja que, segons l'artista: "concretar és reduir i suggerir és ampliar". Propostes lúdiques que provoquen l'espectador i que el fan participar activament per desentrellar unes situacions creades a partir d'elements extrets de l'entorn quotidià però descontextualitzats. Conxita Oliver, Diari AVUI, 13 maig 2004

BRICO (Orit Kruglanski i Carla )
Tallers de briColatge sexual: taller d’autoconstrucció de joguines sexuals, en el qual es donen cita les manualitats, nocions bàsiques d’electrònica, el hackeig de tecnologia i la diversió. Un espai del qual sortir satisfet@. Mentre convertim una depiladora en un vibrador, podem mirar d’una altra manera els aparells que ens envolten i desmuntar un mite. Primer taller. Més enllà del que és digital (un taller amb presentacions de nocions bàsiques d’electrònica, aforament limitat): Construcció de vibradors i boles xineses a partir d’electrodomèstics i material informàtic reciclat. Amb el soldador a la mà, aprendrem nocions bàsiques d’electrònica, tècniques decoratives, i parlarem del que ens fa vibrar. Segon taller. Bricolatge sexual. (Aforament limitat; taller més massiu. Poca electrònica). Fabricació de dildos i boles xineses al gust de cadascú. Manipulació de materials, treball de textures, compartir receptes. Els dildos es podran motoritzar amb un hackeig ràpid d’un ventilador de mà.

Col·lectiu TELENOIKA
Crear un laboratori obert d'xperimentació audiovisual i rematar amb una gran festa. L´Associació Cultural Telenoika es fundà el febrer del 2000. És una organització sense ànim de lucre i la seva intenció és exercir com a plataforma per els nous esdeveniments artístics, socials i culturals a través de les noves tecnologies audio+visual. La definició de telenoia per Roy Ascott descriu l'ànima crítica i connectada de telenoika, projectant com la televisió estar afectant a la societat en la que vivim i com la rebutgem per obrir i compartir les nostres ments en un contexte de connectivitat global en xarxa. Telenoika esta composada per un grup de persones relacionades amb les creacions audiovisuals i les tecnologies emergents que mostren un gran interés en la investigació i desenvolupament de noves vies de comunicació humana i expressió artística.

Taller d'Intangibles format per Jaume Ferrer, David Gómez i Miquel Rof
Els seus projectes d'horitzons cooperatius creen "un espai d'experimentació, informació, reflexió i recerca sobre sistemes, procediments, eines i processos de creació col.lectiva, participació, autogestió i cooperació.
Pràctiques artístiques, moviment de software lliure i moviments socials alternatius estan plantejant noves formes de col·laborar i d'organitzar-se basant-se en estructures de xarxa i aprofitant les possibilitats que les tecnologies digitals permeten.
Diem horitzons cooperatius perquè molts d'aquests sistemes i experiències potser no aconsegueixen crear situacions reals de cooperació però hi tendeixen." http://www.enlloc.org

Propost
projectes poètics sense títol - propost.org és una entitat independent dedicada a les pràctiques poètiques contemporànies i a les seves vessants adjacents. des de 1993, ha organitzat exposicions i recitals i ha publicat revistes i catàlegs i, a hores d'ara, ha esdevingut una de les entitats més dinàmiques en el camp de la poesia sonora, la polipoesia i la poesia experimental en general a la ciutat de barcelona. entre gener de 1997 i gener del 2000 va organitzar la programació estable de poesia viatge a la polinèsia. actualment, organitza PROPOSTA (festival internacional de poesies+polipoesies) i micronèsia, programació periòdica d'interdisciplinarietats. http://www.propost.org/

 

massart.jpg

Recursos Externs

 • Schlieren :: enregistrar ones de so i calor

  La fotografia Schlieren és una tècnica que permet captar el so o la calor.

  Es capten les variacions en la densitat d'un fluid (l'aire en aquest cas) generades pel so o la calor. Aquestes variacions es coneixen com l'efecte Schlieren, i van ser descobertes pel físic alemany August Toepler al 1864.

  clap
 • Moss FM

  Han arrribat les piles-planta!


  És un fet conegut que les plantes generen electricitat en petites quantitats.


  Un grup de recerca de la Universitat de Cambridge ens han fet arribar aquest vídeo on fan funcionar una ràdio ::
  (Font: http://wired.com/design/2014/03/moss-solar-panels-power-pocket-radio)

  moss fm
 • Valve Open-Sources Their Direct3D To OpenGL Translation Layer

  With Valve's Source Engine originally just targeting Direct3D, when initially porting their games to Linux and OS X they relied upon a hand-made Direct3D to OpenGL translation layer. In potentially assisting other game developers, Valve Software has now opened up this graphics translation layer.

  valve
 • riot-NAS: Almacenamiento móvil para fotografía de calle

  Dispositivo portátil que permita almacenar un respaldo de las fotografías que se tomen con teléfonos celulares cercanos.


  El principal objetivo es preservar la información (videos y fotografías) que sean tomadas por los asistentes a grandes concentraciones de personas, de tal forma que en caso de perdida o robo del equipo o de que su propietario sea obligado a borrar la información local en el dispositivo, esta información sea conservada para posterior uso en redes sociales o periodismo ciudadano.

  riot-nas
 • AratechLabs presents Polarmic

  AratechLabs, http://www.aratechlabs.com , a catalan start-up, introduces new Augmented Reality application:


  Arapolarmic


  It helps sound technicians and musicians to visualize the directional polar patterns of microphones, with a tablet device that captures and matches microphones and shows the patterns on the screen.

  Ara PolarMic Augmented reality application for microphone directivity monitoring

Recursos comunitAV

 • Kickstarter - FPV Live Streaming Paper Airplane Drone

  kickstarter powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-drone

  Acerca de este proyecto

  It’s a bird. It’s a plane. Well, sort of. It’s you, flying atop your very own paper airplane... It’s PowerUp FPV: the first ever paper airplane drone with a live streaming camera!

  paper drone FPV stream
 • Desbloquear celdas protegidas en documentos excel

  Para desbloquear celdas que no nos permiten escribir porque estan bloqueadas por un password que no conocemos, se puede seguir el siguiente procedimiento:

  Guardar el fichero con un formato abierto, un fichero.ODS por ejemplo. Este formato es en realidad un zip con varios ficheros dentro.

  Cambiar la extension de .ODS a .ZIP y descomprimir el contenido en una carpeta.

 • Listening-Lights

  Andrés Pérez López

  Sound and Light Free software tools for sound and lighting synchronization

  Presentació a Telenoika: https://vimeo.com/117961054

  Listening-Lights - Machine Listening for Lighting Synchronization

  Dependencies:

  sc3 plugins
  SCMIR (http://composerprogrammer.com/code/SCMIR.zip)

  Examples:

 • synthpibots

  Xavi manzanares

  Synth > Synths // Sintetitzadors
  Pi > RaspberryPi platform // Plataforma Raspberry Pi
  BØTS > Generative compositions of light and sound // Composicions generatives de so i llum

  tira3DPrint+Pètals

  Abstract