Meconium Trobada d’art jove
Meconium :: trobada d’art jove
25 d’OCTUBRE 2013 a Cotxeres de Sants
http://meconium.info/
Reaccionant a la difícil situació que està patint el sector cultural, iusi teatre i alguns joves artistes s’associen amb l’objectiu de crear un esdeveniment de dinamització artística obert a tothom: un espai per a la trobada, l’intercanvi i l’exposició.
Així, MECONIUM pretén ser una gran festa cultural, una explosió artística que aculli artistes emergents, amb esperit jove i innovador, que treballin amb tot tipus d’arts visuals: arts plàstiques, arts escèniques i audiovisuals. Es fomentarà el contacte i l’intercanvi de coneixements entre artistes, que posaran en diàleg diferents llenguatges a través d’obres híbrides i eclèctiques: seria interessant veure com la música dialoga amb un quadre o com l’escultura s’integra en una peça teatral.
La Trobada serà, també, un escenari i espai d’exposició gratuït a peu de carrer on els artistes podran donar a conèixer la seva producció a tot tipus de públic. A més, es buscarà la implicació d’aquest públic en les obres i espectacles, amb la intenció que els ciutadans-espectadors visquin l’art de forma propera i participativa.
Així, els carrers del barri de Sants es convertiran en un espai de trànsit on artistes, obres i públic es barrejaran: els visitants podran caminar entre escultures i quadres, sentir música en directe, ser interpel·lats pels actors dels espectacles teatrals, etc. Les exhibicions no seran compartimentades sinó que es succeiran una rere l’altre sense interrupció. Per tant, es podrà circular per una mena d’espectacle global, amb un desplegament artístic viu i canviant.
El nom
Un meconi, del grec mekonion (suc de rosella), fa referencia, en termes mèdics, a la primera excreció que fa el recent nascut: és una senyal de salut i de principi de vida, la primera producció humana. Així, a través d’aquesta expressió que dona títol a la Trobada, posem en relació els artistes emergents amb amb aquest recent nascut, i les seves obres amb aquesta primera producció que, tot i ser ben humil, és un signe de vida i esperança. Més enllà de la metàfora, el joc de paraules apel·la directament a una de les costums més arrelades entre artistes, desitjar-se “molta merda” com a sinònim de sort davant d’un espectacle o repte.