Tallers «0 > 100» de música electrònica
[Impartit per Koulomek i Guillamino]
#Dates: 2 tallers «express» de 3 hores cadascún : 12 i 13 de juliol 2011 de 18-21h, a Telenoika – Bcn
#Inscripció Oberta: 10 euros / tallers(arrova)telenoika·net
Taller «express» de 3 hores per a joves i adults sense coneixements de música electrònica, assumint el repte de construir des de zero una peça de nova creació. No és necessari saber tocar cap instrument, tot i que és interessant que si en saben tocar algun el portin (guitarra, baix, percussió…)
0 > 100
electrònica participativa en temps real
Què és 0 > 100 ?
“0 > 100” ens porta des de la primera idea musical fins a un beat que camina tot sol. Des de l’acte de gestació musical primigeni fins la catarsi de viure i ballar un tema en un club. I sempre amb la complicitat i interactivitat del públic. La creació a través de l’electrònica segueix processos molt diferents a altres disciplines musicals. Uns processos que, en la majoria de casos, es fan en la intimitat, ja sigui en estudis freds i ascètics o bé en el caliu domèstic.
Amb el projecte «0 > 100” volem mostrar en públic i en temps real aquest procés, a més de convidar-lo a participar en temps real.
S’ assumeix el repte de construir des de zero una peça de nova creació. Amb el públic la creació esdeve tanmateix un fet col·lectiu. En aquesta ocasió es tracta d’un espectacle dirigit a públic adult. El punt clau de «0 material sonor per part del públic. En la comunicació de l’activitat es convidarà al públic a portar instruments musicals per participar-hi.
0 > 100 són les aportacions de L’espectacle agafa a estones forma de taller. Es posarà èmfasi en explicar amb claredat els mecanismes propis de la creació musical electrònica. Es procedirà de forma senzilla per tal d’anar muntant un tema a partir dels instruments que hi sonen.
El taller 0 > 100 va transcórrer de forma distesa. Després d’una breu introducció sobre les característiques de l’aplicació Ableton Live i sobre el procés de creació en música electrònica, els talleristes van començar algunes composicions a temps real per exemplificar quines són les diverses maneres com es pot començar una composició, guiant-se per les directrius que els alumnes proposaven. Acte seguit van ser els estudiants els que van agafar el pes de les gravacions. mitjançant les eines que els talleristes van mostrar i sota la atent supervisió d’aquests, que no van escatimar esforços en guiar els estudiants pels diversos estils que cada element sonor pot aportar. Finalment es va fer una gravació a temps real de les composicions surgides, a mode de directe.