Telenoika
ER…VA#21 Instruments Audiovisuals::DOCUMENTACIÓ
|

ER…VA#21 Instruments Audiovisuals::DOCUMENTACIÓ

22 de febrer de 2014, de 19:00h a 22h
Telenoika. C.St Pau 58, 08001 Barcelona, Entrada Lliure
VIROIA + Sahastra

Live Streaming :: http://www.telenoika.net:8004/erva.ogg

VIROIA

Instal·lació interactiva audiovisual V.I.R.O.I.A. Creat per PK produccions, permet al públic tocar tres instruments/control·ladors AudioVisuals, improvitzant com si es tractés d’una “jam session”.
Cada instrument reprodueix so i video sincronitzat.
La imatge, que utilitza la tècnica de mapping, es projecta calcant una estructura creada especialment per a la instal·lació.
Funciona d’una manera autòmata, amb la possibilitat de poder seleccionar diferents estils musicals/visuals com: ambient, reggae, techno, break beat, drum and bass…
L’originalitat és la construcció amb material reciclat(fusta de palets,canyes..) Consta de tres control·ladors audiovisuals simplificats perquè els assistents gaudeixin del plaer de fer música i video conjuntament.
El que fem és donar la volta “a la truita”, treiem el protagonisme al músic per posar-lo a l’avast del públic assistent.
Tot està pensat i dissenyat per produir un so afinat, tot quadra d’una manera senzilla.
Una de les característiques de la V.I.R.O.I.A. és que, en ser instruments audiovisuals, és molt fàcil entendre el que s’està fent, ja que cada so té la seva representació amb video a l’estructura mappejada.
Tota la instal·lació es controla a través de una tablet via OSC, en la qual s’utilitza el software TouchOsc. Aquesta eina només l’usa el tècnic (no es a l’avast del públic), per ajustar volums entre els diferents instruments, o per canviar de tema musical, etc…
http://www.telenoika.net/recursos/viroia

SAHASTRA
crea paisajes sonoros y collage inmaterial de los bosques y las aguas, desafiando la comunicación de la diversidad de la naturaleza, la vida & la muerte, paisajes siempre en transformacion. Sahastra inspira en la falta de diversidad natural debido a la industria de madera en nuestros bosques y residuos químicos en nuestros miles de lagos. Sus instrumentos varían de serrar los troncos, instrumentos de cuerda, mandíbula arpas, campanas etc..

Sahastra colectiva es un proyecto experimental de arte fundado por Merri Hellisnt y Hanna Kaisa Vainio. En tour de Cataluña Sahastra 2014 está presentando audiovisuales de VJ KSNK.

Riders of the Lost Current
es un grupo de música experimental y performance, que utiliza instrumentos de bending de circuitos, que son juguetes infantiles reciclados, para crear música ambiental. El grupo fue fundado por Jonne Pitkänen y Markku Metso en 2011. Bending de circuitos es hacer cortocircuitos creativas de dispositivos electrónicos tales como de bajo voltaje, efectos de guitarra con pilas, juguetes infantiles y pequeños sintetizadores digitales para crear nuevos instrumentos musicales o visuales y generadores de sonido. Sonidos varían desde experimental al ambiente y sonidos de drone.

http://sahastrablog.wordpress.com/
http://ridersofthelostcurrent.com/

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.