Telenoika
Festival minúscul – del 16 al 18 de febrer 2006

Festival minúscul – del 16 al 18 de febrer 2006

minuscul.jpg

Enguany, el festival minúscul continua dedicat als formats petits i íntims.
A la sessió anterior vam proposar cinc solos improvisats adreçats a un públic reduït al llarg de cinc vetllades.
En aquesta nova sessió, afegirem el vídeo a aquest mateix tipus d’intervenció musical.

2ª sessió

Igual que en la sessió anterior, pretenem reduïr la distància entre el públic i el músic, per manera de recuperar la lectura del gest mitjançant la proximitat.
Per tal d’aconseguir que cada concert esdevingui un espai de complicitat de mida singular, cada improvisació serà un solo, durarà de 5 a 15 minuts i estarà limitada a un màxim de tres espectadors.

Però aquest cop hem introduït un tercer element en la nostra trobada a porta tancada : uns vídeos de poca durada que serviran de referència a la improvisació i regularan el paper de l’improvisador.
Cada improvisació tindrá la mateixa durada que cada vídeo. L’improvisador i l’espectador descobriran les imatges alhora, i la música hi anirà associada. La imatge servirà doncs de testimoni de la improvisació.

A més, si la imatge destacava enfront de la improvisació, es produïria una coacció simètrica atès que tots i cada un dels vídeos està dedicat a la improvisació. Cada vídeo és una trama d’omissions – un protovídeo – que completarà la improvisació musical.
Esperem que aquest doble joc renovarà la vostra curiositat.


Qui ?

Escollir la música improvisada no és un fet casual. Aquesta mena de música no fuig ni de la fragilitat ni de la indeterminació. Aprofita les ruptures com a camp d’experimentació i joc. Els següents músics us proposaràn una experiència singular molt allunyada de la música conformista o d’esbarjo.

>> Alfredo Costa Monteiro
Tornarà a tocar micros de contacte sobre tocadiscs.
“A través d’un seguit de gestos banals i d’objectes quotidians aplicats al plat del gira-discs, el so sorgeix per frotament o vibració, tot creant capes de soroll transfigurat.”

>> Riccardo Spiritini Massari
El treball sonor de Riccardo Massari Spiritini està en contínua transformació i estrictament relacionat amb altres arts. “Ars Harmonica” ha publicat el CD anomenat Il Sogno ed il Martello (música per a pianola), un treball que ha tingut força èxit entre el públic i la crítica. Més informació: > www.spiritini.org
Al festival minúscul, Spiritini participarà amb els seus curt-circuits de voltatges barrejats i la seva elèctrica inventiva d’improvisador.

>> Zol
La música de zol està articulada sobre universos metafòrics. Les seves produccions dibuixen un seguit de paisatges íntims i onírics, una successió d’apunts i d’instantànies que conten un viatge. Hom pot trobar els seus enregistraments a : > www.bourbaki-rec.com

A cada una d’aquestes individualidats musicals, cal afegir-hi una persona provinent del vídeo experimental. Cada vespre, doncs, hi haurà una parella músic-vídeoartista diferent.

>> Ruth Barberán
Si pogués filmar amb els meus ulls deixaria un registre d’allò que miro, del que veig i capta la meva atenció. Però no puc. Com la paraula, com la posada en pràctica d’una idea: tan sols és una aproximació.

>> Zol
Zol es dedica també a les experimentacions de vídeo. Fa servir fenòmens lluminosos bàsics, com acoplaments, variacions monocromàtiques, accidents o simples aclarides de paisatges ennuvolats per a les seves produccions.

>> Eloïs S. + Nicodem
Eloïs S. ha realitzat anteriorment amb Nicolas Ferrier les sèries "Mythogramme 1 : passeurs" i "Mythogramme 2 : Infra". Per a aquest assaig, en forma de sèrie de plans narratius, s’associarà amb NicoDem.


Agenda des concerts

Aquesta sèrie de concerts serà de dijous 16 de febrer a dissabte 18 de febrer.
Cada concert començarà a les 21h00.
Al llarg d’aquestes 3 nits, presentarem 3 parelles improvisador-vídeoartista(es).


Dijous 16 de febrer
Riccardo Spiritini Massari / Ruth Barberán
   
Divendres 17 de febrer Alfredo Costa Monteiro / Zol
   
Dissabte 18 de febrer Zol / Eloïs S. + NicoDem


Atenció: com que les places per a cada miniconciert son limitades, és imprescindible reservar.


On i com ?

La galeria-cafè-internet Bornet de Barcelona acollirà aquesta segona sessió. El preu de cada concert és de 3 € a pagar in situ, i inclou una beguda.

Us recordem que és millor que reserveu plaça per endavant, i que podeu fer-ho contactant amb BORNET.

Com que els concerts exigeixen un mínim de puntualitat, cal ser-hi present 15 minuts abans de l’hora d’inici de cada mini-conciert. Qui no es presenti dins aquest termini perdrà automàticament la reserva i el lloc corresponent tornarà a estar a la venda.


Contacte

Bornet. C/ Barra de Ferro, 3. Barcelona. Tel : (0034)932681507


Organització i agraïments

Aquesta sessió ha estat co-organitzada per BORNET, >IBA col.lectiu d’improvisacio , i el segell > L’OVNI TENDRE.

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.