Telenoika
Projecció de  diverses pel·lícules africanes inacabades.

Projecció de diverses pel·lícules africanes inacabades.


africa_home.jpgEl Festival de Cinema de Sant Sebastià enceta en la propera edició una nova secció que projectarà diverses pel·lícules africanes inacabades.

Amb el nom de Cinema en Moviment, la iniciativa del certamen inclou vuit pel·lícules inconcluses d’Algèria, Marroc, Moçambic i Tunísia. L’objectiu de la secció és contribuir a la culminació d’aquests projectes.

Cinema en Moviment neix amb la voluntat de tenir periodicitat anual, i està adreçada a cineastes del Magrib així com de països africans de parla portuguesa. Els festivals d’Amiens i Friburg participen també en aquesta proposta del certamen donostiarra.

Tots els films es projectaran el dia 19, en sessions adreçades a professionals dels diferents sectors de la indústria cinematogràfica. Les cintes seleccionades aquest any són les algerianes L’andalou de Mohammed Chouikh i Fanon d’Abdelkrim Bahloul, les marroquines Ti Intidar Pasolini, de Daoud Aoulad Syad i WWW-What a Wonderfuld World de Faouzi Ben-saidi, les tunisianes Kamikaze de Nouri Bouzid, Mabrouk s’en va t’en guerre d’Abdellatif Ben Ammar, i Mariage du loup, de Jillani Saadi, i la moçambiquenya Jardim do outro homem, de Sol de Carvalho.

La nova secció és fruit del cicle Portes Obertes al Magrib, presentat el 2003, i entronca també amb l’esperit de la secció Cinema en Construcció, en la qual es projecten pel·lícules inacabades d’Amèrica Llatina. Segons l’organització, la nova secció "propiciarà la incorporració de professionals i institucions de Portugal i Brasil, implicats directament en la producció als països llatins d’Àfrica, que ja mantenen per la seva banda relacions directes tant artístiques com industrials amb el Magrib".

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.