Wed, 07/03/2012 - 12:47 · per telenoika

Taller Bàsic de creació i animació 3D amb Blender : 25-29 jun 2012 / Telenoika

Taller Bàsic de creació i animació 3D amb Blender

[Impartit per Raimon Guarro]  http://imatgedart.com

#dates: 25-29 juny de 18h a 22h a Telenoika
#matricula: 50€ >
tallers@telenoika·net

Dirigit a totes aquelles persones que vulguin donar les seves primeres passes en el món del 3D, de la mà del programari Blender.

+INFO:: http://blender.org


El taller serà de caràcter pràctic amb alguns parèntesis teòrics. Durant aquestes 5 sessions sobre Blender començarem aprenent a orientar-nos a la interfície del programa. Treballarem també els aspectes bàsics de les tasques de modelatge, il·luminació, edició de materials i render. Farem també una aproximació a les possibilitats d'animació que ens ofereix el programa, mirant de treballar-les transversalment al llarg de totes les sessions.

- el primer dia coneixerem la interfície i farem una escena senzilla animant la càmera
- el segon dia introduirem algunes tècniques de modelatge/transformació d'objectes i aspectes bàsics sobre il·luminació, així com els settings de render en particular.
- el tercer dia seguirem veient aspectes d'il·luminació i qüestions elementals sobre materials, i explicarem un dels aspectes fonamentals de Blender: el treball amb blocs de dades.
- el quart dia veurem amb més detall els materials, així com aspectes més avançats de modelatge.
- el cinquè dia veurem com enriquir les imatges tot mostrant algunes pinzellades de l'ús de modificadors i add-ons, entre altres eines possibles sempre en funció del temps que ens quedi.

El taller vol fer una proposta de treball pràctic (que cada participant pugui modular als seus interessos i coneixements previs), sense oblidar però els aspectes teòrics per tal d'entendre bé què estem fent i que després ho puguem aplicar també a altres programaris diferents de Blender. A aquest enllaç podeu veure un tastet del temari que treballarem, tot i que amb una mica més de contenció ja que els exemples del vídeo estan pensats per a un curs de 30 h.

 

 

http://www.blender.org

http://www.blendernation.com

http://wiki.blender.org/index.php/Main_Page

http://www.blenderartists.org/forum

 

Raimon Guarro i Nogués

Sóc llicenciat en Belles Arts. Em defineixo com a artesà de la imatge digital, la qual cosa vol dir que entenc la creació digital com una cosa en què és clau el control del procés; com una artesania actualitzada. Em dedico tant a la creació d'imatges com a la docència de les eines que ho fan possible. Treballo quasi exclusivament amb programari lliure i miro de col·laborar en tot allò que signifiqui una promoció del seu ús.

Mes tallers

 • programación creativa con VVVV

  CONTENIDOS POR DIAS:


  Martes 30 de julio:
  - Introducción a VVVV,
  - Funcionamiento del programa: interfaz y lógica del programa.
  - Nodos, tipos de nodos y operaciones básicas.
  - Spreads: lógica de spreads y slices.
  - Render.
  - Manipulación de vídeo, filtros, efectos en tiempo real.
  Ejercicio: Como crear tu propio video mixer.


  Miercoles 31 de julio:
  - Creación y control de gráficos 2d y 3d en tiempo real.

 • Tècnica audiovisual aplicada a l'escena

  Destinataris:

  El taller està dirigit a totes aquelles persones interessades en ampliar coneixements d'audiovisuals i posar-los en pràctica al món de les arts escèniques. Estudiants de comunicació audiovisual, publicitat, editors de video, cinema documental, artistes visuals i professionals del sector audiovisual o del sector de les arts escèniques


  Descripció:

  # Taller Tècnica de Video

  · Projectors _ Tecnologies LCD vs DLP vs Laser
  Analitzarem les diferents tecnologies de projecció

 • Taller de Gráfica Generativa. Dibujando con código

  Objetivos :

  • Obtener conocimientos básicos en la utilización de la herramienta Processing
  • Introducción a los primeros conceptos de programación
  • Tener una base para poder profundizar en la creación visual o gráfica generativa
  • Aprendizaje de la metodología de producción, utilización de los recursos en red para resolver dudas, aprendizaje autónomo y trabajo en grupo para la resolución de problemas y creación de piezas
  • Aproximación al código visual y el arte digital enfocado al “art code”

  PROGRAMA

 • Taller /// Live AV//Festival Seco
 • Taller de Stop Motion

  Introducció

  Taller de Stop Motion sobre el Cicle de Vida de les Abelles, amb nens i nenes de l’Escola La Pinya de Barcelona. Tècnica d'animació stop motion amb plastilina, sobre el món de les abelles, tot reconstruïnt el seu cicle de vital i els perills que els esperen. Aquest himenòpter, és una espècie molt important per a la pol·linització de les plantes i la producció de les fruites i les verdures que mengem.