Wed, 07/03/2012 - 12:47 · per telenoika

Taller Bàsic de creació i animació 3D amb Blender : 25-29 jun 2012 / Telenoika

Taller Bàsic de creació i animació 3D amb Blender

[Impartit per Raimon Guarro]  http://imatgedart.com

#dates: 25-29 juny de 18h a 22h a Telenoika
#matricula: 50€ >
tallers@telenoika·net

Dirigit a totes aquelles persones que vulguin donar les seves primeres passes en el món del 3D, de la mà del programari Blender.

+INFO:: http://blender.org


El taller serà de caràcter pràctic amb alguns parèntesis teòrics. Durant aquestes 5 sessions sobre Blender començarem aprenent a orientar-nos a la interfície del programa. Treballarem també els aspectes bàsics de les tasques de modelatge, il·luminació, edició de materials i render. Farem també una aproximació a les possibilitats d'animació que ens ofereix el programa, mirant de treballar-les transversalment al llarg de totes les sessions.

- el primer dia coneixerem la interfície i farem una escena senzilla animant la càmera
- el segon dia introduirem algunes tècniques de modelatge/transformació d'objectes i aspectes bàsics sobre il·luminació, així com els settings de render en particular.
- el tercer dia seguirem veient aspectes d'il·luminació i qüestions elementals sobre materials, i explicarem un dels aspectes fonamentals de Blender: el treball amb blocs de dades.
- el quart dia veurem amb més detall els materials, així com aspectes més avançats de modelatge.
- el cinquè dia veurem com enriquir les imatges tot mostrant algunes pinzellades de l'ús de modificadors i add-ons, entre altres eines possibles sempre en funció del temps que ens quedi.

El taller vol fer una proposta de treball pràctic (que cada participant pugui modular als seus interessos i coneixements previs), sense oblidar però els aspectes teòrics per tal d'entendre bé què estem fent i que després ho puguem aplicar també a altres programaris diferents de Blender. A aquest enllaç podeu veure un tastet del temari que treballarem, tot i que amb una mica més de contenció ja que els exemples del vídeo estan pensats per a un curs de 30 h.

 

 

http://www.blender.org

http://www.blendernation.com

http://wiki.blender.org/index.php/Main_Page

http://www.blenderartists.org/forum

 

Raimon Guarro i Nogués

Sóc llicenciat en Belles Arts. Em defineixo com a artesà de la imatge digital, la qual cosa vol dir que entenc la creació digital com una cosa en què és clau el control del procés; com una artesania actualitzada. Em dedico tant a la creació d'imatges com a la docència de les eines que ho fan possible. Treballo quasi exclusivament amb programari lliure i miro de col·laborar en tot allò que signifiqui una promoció del seu ús.

Mes tallers

 • Postgrau Escenificació i Tecnologia Digital

  MODALITATS DE MATRÍCULA: PARCIAL O COMPLETA

  Període: gener-desembre 2020
  Matrícula oberta

  Equip docent i de coordinació: Elisabet Castells i Negre, Jan Mech, Nuria Legarda, Cecilia H. Molano, Alba Corral, Àlex Posada, Nico Hermansen, Oriol Ibáñez i Xavier Gibert.

  Presentació

 • Linkafesta 2019. Taller per canalla. La bola de cristal. CC Jardins de la Pau

  Amb els participants del taller es proposa crear una televisió analògica que pugui retransmetre per tot el Centre Cívic Jardins de La Pau. Aquesta televisió consta d’un sistema radiant i un plató per a produir els continguts.

  Amb el sistema radiant farem emissions de VHF o UHF a aparells de televisió de rajos catòdics instal·lats al voltant del plató, per a descobrir com es feien les retransmissions televisives per mitjà de les a través d’ones hertzianes abans de la era digital.

 • LINKAFESTA 2019

  LINKFESTA 2019 son jornades de descoberta tecnològica de caràcter lúdic i per a públic familiar. Per a seguir la convocatòria de 2019 sobre “La Tecnologia Pop” amb els participants del taller proposem crear una televisió analògica que pugui retransmetre per tot el centre cívic Jardins de La Pau.

 • Ocupar Espaços - CRJ 2019

  De 15 a 19 de Outubro uma imersão no universo audiovisual.
  OCUPAR ESPAÇOS
  Edição Centro de Referência da Juventude - CRJ

  OFICINAS

  ✦CODIFICANDO SUA HISTÓRIA:
  OFICINA PARA CRIANÇAS PEQUENAS E GRANDES
  com Sandro Miccoli/BH - 15 a 18/10

  ✦CONSTRUÇÃO DE OBJETOS ÓPTICOS
  com Paula Fortuna/BH - 17 e 18/10

  ✦CIANOTIPIA (FOTOGRAFIA)
  com Alexandre Lopes/BH - 15 e 16/10

  ✦DANÇA E INTERFACES TECNOLÓGICAS
  com Sandro Miccoli/BH e Tulio Cassio/Coletivo O SOMOS-BH -
  15 a 17/10

 • Taller de iniciación a la programación creativa con VVVV  INTRODUCCIÓN
  El taller se enfoca en el los conceptos básicos del programa para que el alumno pueda crear herramientas propias para la generación y control de contenido audiovisual en tiempo real.
  VVVV es un software libre y gratuito.


  CONTENIDOS POR DIAS:


  Martes 5 de noviembre 2019:
  - Introducción a VVVV,
  - Funcionamiento del programa: interfaz y lógica del programa.
  - Nodos, tipos de nodos y operaciones básicas.
  - Spreads: lógica de spreads y slices.
  - Render.