Durant les més 20 hores d’aquest taller, aprendrem i comprendrem com funciona la tècnica del màpping i els principis que podríem aplicar a qualsevol projecte d’aquestes característiques. Per a això, utilitzarem un entorn controlat i assequible: projectors digitals convencionals i dibuixos penjats a la paret. Desmitificarem alguns aspectes i ens centrarem en d’altres que ens permeten controlar el procés perquè el que projectem coincideixi amb la realitat. A més d’això, ens situarem una mica en el context artístic i tècnic d’espectacles de màpping de gran format, i per altra banda coneixerem processos bàsics d’edició 3D i del programa Blender.
Es treballarà també en l’aplicació dels continguts teòrics a la pràctica a partir d’un petit projecte
———–
Destinataris: Persones interessades en la tècnica del màpping, amb coneixements (elementals com a mínim) d’edició d’imatge, vídeo i edició vectorial.
Requisits: satisfer el perfil dels destinataris i portar un ordinador portàtil amb els programes Blender, Inkscape i Gimp (o equivalents: Photoshop, Illustrator o d’altres, donarem per fet que cada participant té uns coneixements mínims del programa que decideixi utilitzar)
Objectiu: Conèixer les tècniques que ens permeten desenvolupar petits projectes de màpping de manera individual, i aprendre els aspectes fonamentals que s’apliquen en màppings més complexos.
———–
Continguts:
– context de l’escena del màpping, formats, artistes i col·lectius rellevants.
– Context de la tècnica i el procés de producció d’un espectacle de màpping convencional
– La plantilla 2D i per què és la referència final durant tot el procés.
– Ajustaments del projector a través dels seus propis settings.
– Reproducció del punt de vista de l’espectador i d’il·lusions tridimensionals en el marc d’un programa d’edició 3D
– Tècniques d’edició 3D amb Blender, amb un grau d’aprofundiment adaptat al nivell general dels participants.
———–
Formador: Raimon Guarro i Nogués
Llicenciat en Belles Arts, formador i creador visual. Utilitza eines de programari lliure quasi exclusivament. Principalment Blender, però no deixa d’experimentar i intentar trastejar amb coses noves. En part per aquesta raó participa des del 2012 a l’Associació Cultural Telenoika. Des de fa un any i mig assisteix al Cercle Artístic de Sant Lluc a recuperar el seu dibuix. http://www.imatgedart.com
———–
Dates:
Del 4 al 15 d’abril
Les classes seran els dilluns, dimarts i divendres
———–
Lloc:
Sala Conservas,
Carrer Sant Pau 58 baixos. Barcelona
—————
Inscripcions:
per realitzar les inscripcions: tallers@telenoika.net
Indicant les dades personals i un telèfon de contacte
————
A aquest vídeo http://vimeo.com/116779076 , encara que també es parla d’altres aspectes en els quals no ens endinsarem durant el curs (com l’ús de l’eina Pure Data), podeu veure una aplicació d’aquesta idea bàsica de projectar sobre un dibuix.