Posgrau Escenificació Digital
En col:laboració amb Institut del teatre de Barcelona, Hangar, Nau Estruch, Universitat Politecnica de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya
Equip docent i de coordinació: Elisabet Castells i Negre, Jan Mech, Nuria Legarda, Cecilia H. Molano, Alba Corral, Àlex Posada, Nico Hermansen, Oriol Ibáñez i Xavier Gibert.
dates: 10/01/2020-19/12/2020
Lloc: Institut del Teatre, P.ça Margarita Xirgu
Presentació
Des de fa temps les arts s’estan reformulant i aprenent a conviure amb una realitat digital que és profundament present en la nostra societat. El Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital té com a objectiu facilitar als professionals de les arts en viu la incorporació de les tecnologies digitals com a un recurs més per a desenvolupar els propis projectes artístics.
Els recursos digitals han d’estar subordinats a la finalitat expressiva, a l’objectiu narratiu.
El postgrau promou un aprenentatge transversal i pràctic, treballant en equip i de manera multidisciplinària. L’objectiu general és capacitar a un/a professional per liderar projectes artístics amb aplicació de tecnologies digitals.
Objectius
Adquirir els suficients coneixements en tecnologies digitals de la imatge, la llum el so i la interacció per poder conceptualitzar, experimentar i produir un esdeveniment en viu amb recursos digitals.
Capacitar a artistes i/o tècnics de les arts en viu per poder liderar projectes artístics on es balanci adequadament els factors tecnològics/digitals en relació als artístic/narratius.
Fonamentar suficientment els coneixements tecnològics digitals per a ser autònom o saber transmetre a l’expert o equip les demandes o encàrrecs necessaris.
Conceptualitzar i adquirir la capacitat reflexiva a través de la pràctica artística com a recerca.
El postgrau es desenvoluparà a partir de pràctiques on s’experimentaran els coneixements i les eines adquirides. Simultàniament, s’analitzarà la manifestació artística contemporània mitjançant seminaris i conferències, a càrrec de personalitats destacades de les arts en viu de l’actualitat.
1. A qui s’adreça
Professionals de l’escena en viu: escenògrafs/es, directors/es d’escena, dramaturgs/ues, intèrprets (especialment, de teatre visual), coreògrafs/es i ballarins/es.
Professionals de perfil tècnic amb experiència en disseny d’il·luminació i/o disseny de so.
Altres perfils tècnics de l’àmbit d’audiovisual i multimèdia.
Graduats/des en arquitectura, disseny, comunicació audiovisual, i les arts visuals en general.
2. Sortides professionals: A partir del perfil de l’alumne, de l’itinerari escollit i de l’accent del projecte final del postgrau es desenvolupen diferents perfils que són complementaris entre si mateixos.
Professional generador de les arts en viu i l’esdeveniment que integren les tecnologies digitals:
Dramaturg de continguts audiovisuals per incorporar a l’esdeveniment i l’escena.
Dramaturg del so i l’experiència mitjançant sistemes interactius o de control sincrònic integrats per a l’escena i l’esdeveniment.
Professional de les tecnologies digitals que integren les necessitats de la creació escènica:
Director/coordinador tècnic que intermèdia i assessora als diferents agents que participen en la realització escènica (generadors i tècnics) en relació a les tecnologies digitals a l’hora de dissenyar. Troba, encadena i gestiona les diferents eines, fonts i processos amb l’equip.
Tècnic de continguts audiovisuals per a l’escena i l’esdeveniment.
Tècnic de so i experiència per a l’escena i l’esdeveniment (sistemes de so i interactius o de control sincrònic integrats).
Producció d’espectacles digitals.
Més info i matrícules: https://www.institutdelteatre.cat/estudis/oferta/masterspostgraus/escenacontemporania/postgrau-escenificacio-i-tecnologia-digital.htm