Telenoika
Taller d’instruments Algorítmics Generatius musicals [ part II ]

Taller d’instruments Algorítmics Generatius musicals [ part II ]

Dates: des de dimarts 25 a divendres 28 de octubre de 2022
Horarios/Horaris: 17.30-20.30

Lugar/lloc: Cànodrom, Carrer de Concepción Arenal 165, 08027 Barcelona
Idioma del taller/ Llengua del taller: català/castellà

Preu: 50€

Introducció al curs:
El taller està pensat per a la creació d’instruments generatius amb la llibreria Pd.Generative.Blocks. Aquesta eina permet el disseny d’instruments generatius complexos des d’una senzilla usabilitat, amb l’objectiu d’implementar-los en aplicacions de: Luthierisme, Disseny d’Interacció, Sistemes automatitzats o Motors Sonors en el disseny de Videojocs.

Continguts del curs:
Creació d’instruments generatius amb la llibreria Pd.Generative.Blocks / Pd (pure-data) Mètodes d’interacció OSC entre diferents aplicacions de programació creativa (Processing, SC, etc.) i per tant interconnectar el domini sonor amb el visual, textual, etc. Aquestes eines també tenen aplicacions Luthierístiques amb la plataforma RaspberryPi (4 i 3B+) per a la construcció d’instruments electrònics ‘stand-alone’ aptes per a la live performance i les instal·lacions interactives i/o automatitzades. En un format de Laboratori el workshop permetrà compartir les anteriors tècniques i metodologies.

A qui va dirigit el curs:
músics, artistes interdisciplinaris o multimèdia, tècnics, performers, estudiants de belles arts, docents. No es requereixen requisits previs, però és aconsellable tenir coneixements bàsics de teoria musical i d’eines algoritmiques/Live coding/de sintetitzadors modulars, ja que tots elles utilitzen una teoria musical comuna.

Materials necessaris:
Ordinador portàtil amb Pd-l2ork instal·lat o bé amb Pd extended instal·lat.
Opcionalment una RaspberryPi (4 i 3B+)

 

NOTA IMPORTANT:

Les inscripcions als tallers acaben sis dies abans de la data d’inici. Si el nombre d’estudiants no arriba a un mínim de sis el taller s’haura de cancel·lar o a aplaçar. El motiu és que els tallers de Telenoika son autogestionats i només reben financiació per part de inscripcions dels estudiants apuntats. Telenoika pot avisar amb 5 dies d’antel·lació sobre la viabilitat o cancel·lació del taller.

 

Bio del docent:
Xavi Manzanares. En els darrers anys ha col·laborat en projectes de Recerca situats a les interseccions de les Arts, les Ciències i les Tecnologies. Els més rellevants són Sonic Hypercube, Eixams, SK8Sound, TWFO, Paisatges Aurals i Sonic Spaces. Ones Hàptiques constitueix des del 2015 el marc de recerca principal, en el que s’investiga i experimenta amb audició binaural, percepció hàptica, espaialització sonora, immersivitat i algoritmes sonors generatius / automatitzats amb diferents graus d’interacció. Actualment aquest procés reverbera en una fase d’estudi (musIA) en vers a la combinació de mètodes algorítmics generatius i de ML aplicats a la sonologia, composició musical i creativitat. En aquest context, ha col·laborat en alguns dels desenvolupaments dels Luthiers Digitals Befaco i RebelTechnologies.
En el context escènic ha realitzat performances i instal·lacions en Espais i Festivals d’Arts Electròniques, entre els que destaquen Kunsthausbaselland, Fundació Miró, Sonarama (Sónar), E-topia, Eufònic, 948Merkatua, ODD, Signal, LAC i PdCon. Actualment és professor col·laborador al CITM / UPC
http://xavimanzanares.oneshaptiques.space/
IG @xamanza TW @txa

Inscripció

Taller d’instruments Algorítmics Generatius musicals [ part II ]
  Puja comprovant / Sube comprobante / Upload bank receipt.
  Files must be less than 2 MB.
  Allowed file types: jpg jpeg png pdf.

  Pagament / Payment / Pago
  IBAN: ES30 3025 0001 1614 3312 7523
  BIC: CDENESBBXXX
  Banc: Caixa d'Enginyers
  ASSOCIACIO CULTURAL TELENOIKA
  Concepto: nom del taller / workshop's name

  recordeu pujar l'arxiu del rebut / remember to upload the bank receipt / recordad subir el fichero del recibo

  Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

  Telenoika

  Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
  (CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.