Telenoika
TELENOIKA 15 ANYS – SEM-ART AV

TELENOIKA 15 ANYS – SEM-ART AV

17 d’0ctubre de 2015
Convent de Sant Agustí

Carrer del Comerç, 36


El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d’aquest camp de creació contemporània, des d’una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d’aquestes disciplines artístiques.Més d’una dècada de Vjing (Creació i evolució de l’escena nacional)
En aquests més de 15 anys hem estat partícips de la creació de l’escena Vjing i del Live Av i testimonis privilegiats de com l’escena nacional s’ha sofisticat i diversificat i de com els Vjs i els artistes visuals a temps real han sabut buscar nous espais expositius per desenvolupar el seu treball.Sala Calidoscopi 18: 00-18.45h :: Presentació i taula rodona ::Per analitzar aquest fenomen presentem una taula rodona amb Vjspain, que compleixen 10 anys com a col·lectiu i Xavier Gibert Off :: TV (telenoika.net), Juanjo Fernandez Gnomalab i Fausto de SlideMedia, tots 3 actius dins el sector del vídeo a temps real des de finals de la dècada dels 90Sala Capella ::Instal·lació :: Alba G Corral,
És una de les artistes nacionals més reconegudes dedicades al codi creatiu aplicat a performances audiovisuals a temps real.
En aquesta ocasió volem utilitzar la seva obra com a exemple de la diversificació i recerca de nous mitjans i espais expositius en els quals aquests artistes visuals busquen desenvolupar el seu treball. Alba ens presentarà una peça d’exposició en format imprès, de 2×1 metres amb una creació abstracta realitzada amb eines de «codi creatiu».Instal·lació :: “Mapping de veritat” per Raimon Guarro.
Si amb l’obra que exposem d’Alba volem mostrar el camí que alguns artistes visuals estan realitzant cap a la objectivació de l’obra artística en la seva recerca de nous mitjans i espais expositius més clàssics, amb l’obra de Raimon Guarro, plantegem el camí invers; Una aproximació al medi i les eines del vídeo a temps real des de les belles arts clàssiques.Instal·lació :: La llum de les idees: La dona per Babi Rodriguez
L’exposició mostra la vinculacions de la dona amb les noves tecnologies: com a eina creativa; però alhora reflectint com afecta el progrés en la pròpia essència femenina.
Planteja com el treball afecta la maternitat i com la maternitat és manipula com a dispositiu generador d’essers segurs de si mateixos. Com s’integren en la genètica femenina a els segles de tradició dominant masculina i als rols adoptats, la cultura del culte al cos, la màscara i el titella, l’autoaprenentatge i la reinvenció d’una dona nova .

KASHBA
http://babirodriguez.com/music/
BABI
http://www.babirodriguez.com/videoartSala Noble 19:00 – 22: 00h :: Live Musical + Vjing ::19: 00-19: 45 Live REPRESENTA Corisco// Vj Electroiman
20: 00-20: 45 Live Kashba // + Neokinok
21: 00-21: 45 Live AV-Discontinu – Musik KomiteRepresenta Corisco
El Projecte neix el 2003 i en aquests anys han desenvolupat propostes des performances de vídeo a intervencions urbanes en ciutats com Belo Horizonte, Sao Paulo i Barcelona. Amb l’objectiu de proposar reflexions crítiques sobre les relacions polítiques i socials en les grans metròpolis, el col·lectiu treballa amb conceptes relacionats amb la cultura popular brasilera i icones visuals que remeten a l’univers del «Cangaço» ia un dels seus personatges: Corisco.VJ Eletroiman, és un VJ brasiler que treballa un imaginari audiovisual basat en la cultura popular del Brasil. El seu treball estableix un diàleg amb el públic i presenta un autèntic i complex univers d’icones construït a partir d’una llenguatge que barreja el vídeo amb altres tècniques, com la fotografia, dibuixos, 3D i animacions 2D.
A més del seu treball artístic, el VJ Eletroiman també organitza el Festival Visual Brasil, www.festivalvisualbrasil.com i és fundador del Projecte híbrids www.proyectohibrido.org.
http://vjeletroiman.com/K a s h b a neix de l’entusiasme per la indagació de la música electrònica més càlida. Del reconeixement dels sentiments més sincers. El grup està format per dos membres de la Comunitat Audiovisual Telenoika: K-sero, conegut pel seu llarg recorregut com a músic electrònic i membre de Los Subwoofus. I Babi Rodríguez, BabiÓ vj, artista visual ara dedicada a projectar la seva veu. El resultat d’aquesta unió es condensa en atmòsferes que oscil·len entre la cadència del trip-hop i el ressò de les cultures. Però sobretot, i fugint de catalogacions, representa el naixement d’una nova personalitat musical.
https://soundcloud.com/kashbaMusic Komite és una plataforma multidisciplinar creada el 2005 per músics, dissenyadors i VJs.
Han treballat en un ampli espectre de projectes, incloent: instal·lacions multimèdia, composicions audiovisuals experimentals i un gran nombre de bandes sonores per a documentals, spots i televisió, en els quals han treballat amb: Filler magazine (Canadà), Jordan Caylor (USA), Robert Miles (UK), Raúl Gomez estudi, Difusió gràfica, All boards family (França), Octopus collective (França), Bloc sonic (USA), Peter Stebbings (Canadà), Le film vídeo magazine, Emotive Project, Flyer 104 studio, TVE 2, Canal 2 Andalusia.
El seu projecte principal és una banda anomenada homònimament.
És part del segell Discontinu i presentaran el seu cinquè àlbum «Congo Square» (DIS21) publicat aquest mes a Discontinu Records.
http://www.musickomite.com/es

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.