Tags membres i col·lectius: software

dani-miracle

neokinok

Daniel Miracle //////

Artist and audiovisual creator and has worked in various areas such as art, education, international cooperation , communication, electronics, etc. In 1998 creates http://neokinok.tv dedicated to research and development of experimental television. He has made several exhibitions, workshops and projects about communication platforms and temporary television channels in different centers in Europe , Africa and America. Currently working with http://telenoika.net, http://lamosca.tv and http://laveinal.cat. He has developed different works as http://mangorodja.org/, http://experimentaltv.org/, http://opentaqafa.experimentaltv.org/ , http://tvlata.org/ , http://shuawa.escuelab.org/.

lot amoros

Lot Amorós

Ingeniero informático y artista transdisciplinar

els luthiers drapaires

Els Luthiers Drapaires

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires
Reciclatge Creatiu de Deixalles Tecnològiques

L’ésser humà genera cada any més 2 bilions de tones de deixalles, dels quals 30 milions són deixalles tecnològiques, provinents d’electrodomèstics “antiquats”: televisors, ràdios, ordinadors, impressores, cadenes de música, rentadores…

Tot i així aquestes deixalles mantenen intactes molts dels seus components constructius, que poden fer-se servir, amb una mica d’enginy, per a construir flamants instruments musicals electrònics: motors, electroimants, timbres, ràdios o televisors poden acabar convertint-se en els instruments d’una orquestra audiovisual reciclada.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires és un grup d’investigació obert de reciclatge de deixalles tecnològiques. Després de visitar i recollir electrodomèstics vells a les deixalleries i mitjançant prototipatge electrònic bàsic i una mica d’enginy es poden arribar a transformar les deixalles en instruments i autòmats musicals, sense necessitat de ser un expert en enginyeria o en música.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires també és una banda de música formada per escànners, ràdios, teles, ferros, minipimers i artefactes estranys. Els instruments construïts durant els tallers passen a formar part de l’Orquestra, que acull tot tipus d’objectes reciclats amb finalitats creatives.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires, finalment, vol fer una contribució a la sostenibilitat mediambiental proposant mètodes creatius de reutilització de les deixalles, afavorir la reducció de les dinàmiques de consum en temps de crisi donant nova vida als trastos vells, i compartir els coneixements necessaris que permeten reparar, reciclar i reutilitzar la deixalla.

El procés de treball dels Luthiers Drapaires inclou un gran nombre d’activitats de caràcter multidisciplinari. Per una banda, les visites a deixalleries i recollida de materials en desús; seguidament, el disseny conceptual i estudi de propietats acústiques dels materials recuperats; el prototipatge electrònic, si s’escau, que permeti intervenir i modificar el funcionament dels aparells; En molts casos, la construcció d’estructures que allotgin els instruments, normalment treballades amb ferro o fusta; la composició i assajos amb els instruments construïts; i en determinades ocasions, l’adaptació dels instruments per a que funcionin com a autòmats en les seves versions d’instal·lació interactiva.

hypernoika

Hypernoika

Hypernoika es un hackerspace localizado en el centro de la cuidad de Barcelona en Riereta 5 que se dedica principalmente a desarrollar proyectos a base de plataformas hardware y software libre, a montar eventos culturales, a dar talleres y a ayudar a la gente sobre el plan tecnológico. Hypernoika ha sido creado al principio del mes de septiembre 2011 y gracias al apoyo, la ayuda y los consejos de Eduard Llorens, Jaume Nualart, Abdul Pallarés, Jaume Rubirola y Anabell Castañeda. Ahora, seguimos creciendo poco a poco, creando eventos abiertos al publico y teniendo mas recursos y herramientas nuevas, y tirando nuevos proyectos y desarrollos por adelante!

.::News Hypernoika::.

Hypernoika esta reformando el local en fin de tener condiciones de trabajo mejores. Igualmente, estamos creando una cortadora laser open-source llamado KitCut, siguiendo la filosofia del proyecto RepRap. Ahora estamos en fase de prototipo.

.::Que hacemos en Hypernoika?::.

// Desarrollos de hardware y de software libre para la comunidad audio-visual, el mundo del espectáculo, y la comunidad open-source en general.
// Reverse-Engineering.
// Eventos culturales abiertos al publico.
// Talleres sobre temáticas informáticas, electrónicas y tecnológicas.

.::Donde esta Hypernoika?::.

Hypernoika esta en la Calle Riereta, 5 – Local en donde Telenoika estaba antes – Nos puedes contactar a través de nuestra web.

.::Eventos en Hypernoika::.


Hypernoika presenta la Retro-gaming party, un evento abierto a todo publico, podrás revivir momentos de tu infancia disfrutando con vídeo-consolas antiguas montadas y listas para utilizarlas durante todo el fin de semana!


.::Hypernoika en internet::.

eloi maduell - telenoika

Eloi Maduell

Desenvolupador i artista multimèdia. Fundador de Telenoika i Playmodes.

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.