Telenoika
In Memoriam_Ana Belda aka Good Boy

In Memoriam_Ana Belda aka Good Boy

supar_flaweb_small.jpg

A voltes les paraules es queden curtes en les descripcions que hom vol fer d´alguna realitat . L´Ana va morir assassinada el passat dia 9 d´agost a Foz d´Aiguazu [Brasil]  Des de la comunitat Telenoika voldriem donar el més sincer pèsam a tots aquells familiars i amics que ja no podran disfrutar més ni de la seva presència ni del seu art.
Descansi en pau.

<frame x Ana Belda a.k.a. Good Boy
http://good-boy.org

Una videoartista barcelonina mor assassinada al Brasil

• La policia va trobar la v’ctima agonitzant en un barri marginal de Foz d’Iguazœ
• La dona, de 34 anys, havia col.laborat amb la Fura i protagonitzat muntatges al S—nar

ABEL GIBERT
BUENOS AIRES

Una dona barcelonina va ser brutalment assassinada la setmana passada al Brasil. La v’ctima i el seu acompanyant, un noi brasiler, van ser trobats moribunds per la policia després d’un av’s. La catalana, Ana Belda Aymar, tenia 34 anys i era videoartista. Havia fundat una empresa dedicada al disseny multimèdia i també havia participat en diverses edicions del festival S—nar, a més de col.laborar, entre d’altres, amb La Fura dels Baus.

Ana Belda i Leandro Faceta, de qui no se sap l’edat, van ser assassinats el 9 d’agost a Foz, una ciutat que comparteix la frontera amb Puerto Iguazœ (Argentina) i Ciudad del Este (Paraguai) i que té greus problemes de violència i tràfic de drogues i armes. Quan van ser trobats per la policia, després d’una trucada telefònica anònima, la dona agonitzava. Havia estat greument ferida al cap. Va morir a l’hospital l’endemà mateix a la matinada. Després de donar-li cops, li van disparar.
Faceta, que feia un espectacle de malabarisme al carrer, va ser trobat amb una barra de formig— incrustat al cap. "Va ser un crim horrible", va dir per telèfon a aquest diari el delegat Renato Coelho de Jesœs, a càrrec de les investigacions policials. L’assassinat es va produir als voltants de l’Estadi ABC, al barri de Vila Claudia. D’acord amb la premsa de Foz d’Iguaçœ, la policia va trobar al lloc del crim un revòlver del calibre 32. No obstant, Coelho de Jesœs va negar aquesta versi—.

DOS SOSPITOSOS
"Estem intentant certificar la identitat de la v’ctima. Per a això s’ha remès a l’ambaixada espanyola a Bras’lia les empremtes dactiloscòpiques de la presumpta espanyola", va comentar el policia. En un parell de dies es podria tenir la confirmaci— oficial de les seves dades. Però al costat del cos malferit de la dona es va trobar el seu passaport. "Tot indica que van ser assassinats precisament en un barri de baix poder adquisitiu", va afegir Coelho de Jesœs.
Segons ha transcendit, els investigadors sospiten de dos nois de 16 i 18 anys que podrien tenir alguna relaci— amb el crim. "Tenim indicis de l’autoria material, però fins a aquest moment no n’hem obtingut proves", va assenyalar. "A Foz d’Iguaçœ hi ha una mena de llei del silenci i això ens dificulta poder accedir a la informaci— necessària. Molta gent té por de parlar amb nosaltres i que després els narcotraficants els matin. Estem demanant col.laboraci— ciutadana", va indicar el portaveu de la policia.
La dona barcelonina va començar la seva activitat art’stica com a escultora i pintora a principis dels anys 90. Va treballar per a La Fura, Ovideo i Bassat, entre altres firmes. Anys després, es va bolcar en el videoart i va muntar l’estudi LCD Ibérica de bits. A més, sota l’ep’graf de Gipsy Films, juntament amb el seu soci porteny Caen Botto, va participar en el multitudinari festival S—nar el 2003 i també en el d’aquest any. Des del 2000, treballava sota el pseudònim de Good Boy.

Noticia publicada a la pàgina 26 de l’edici— de 18/8/2006 de El Peri—dico

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.