Wed, 08/07/2015 - 10:05 · per omarprole

I Congrés Internacional de Mapping de Girona

CATALÀ::

Més d'una vintena d'experts en vídeo-mapping participaran en el I Congrés Internacional de Mapping de Girona del 30 de juliol a l'1 d'agost

El Congrés, que se celebrarà a la Casa de Cultura de Girona en el marc del Festival Internacional de Mapping de Girona -que tindrà lloc del 24 de juliol al 2 d'agost-, comptarà amb experts internacionals com Rogier van der Haide, director artístic del Festival de la Llum d'Amsterdam i ambaixador de les Nacions Unides pel 2015 Any Internacional de la Llum; Laszlo Bordos, artista holandès pioner en vídeo-projecció, i l’artista visual belga Filip Sterckx, entre altres.

El Festival Internacional de Mapping de Girona també oferirà quatre workshops relacionats amb el món del mapping del 28 al 30 de juliol

La primera edició del congrés comptarà amb la presència de Rogier van der Heide (HOL), director artístic del Festival de la Llum d’Amsterdam i Ambaixador de les Nacions Unides pel 2015 Any Internacional de la Llum; Laszlo Bordos (HONG), artista pioner del gènere; Aleix Fernandez (CAT/ESP), fundador del reconegut estudi Onionlab; Shane Walter (ANG) cofundador i director creatiu de onedotzero; Filip Sterckx (BEL) artista visual que utilitza la projecció per a crear videoclips, anuncis i instal·lacions; Juliette Bibasse (FRA) productora d’artistes digitals com Joanie Lemercier; Franc Aleu (CAT/ESP), artista visual que ha creat multitud d’escenografies d’òpera; Denis Astakhov (RUS), director de producció de Sila Sveta; David Sarsanedas (CAT/ESP), artista visual i comissari, i els col·lectius Telenoika i VJSpain, entre d’altres.

A més, el Congrés es clourà amb la taula rodona “Més enllà de la tècnica, el mapping per a l’expressió artística”, amb Denis Astakhov (RUS), moderada per José Luis de Vicente (CAT/ESP), comissari de Sónar+D i FutureEverything i fundador de ZZZINC, i comptarà amb altres professionals reconeguts internacionalment en les àrees del comissariat artístic, el teatre i l’animació i periodistes especialitzats, entre d’altres.

Eixos temàtics

 1. Workshops: tallers teòrics i pràctics de 18 hores.
  Talk: ponències sobre temes referents a la projecció mapping.
  Meet the artist: xerrades on artistes explicaran la seva obra i experiència.
  Technical: un espai on descobrir les darreres innovacions tècniques en el sector.
  Pannel Discussion: taula rodona amb diferents experts.
  Showroom: espai on mostrar la feina d’empreses i artistes / Gratuït.
  Screening: projecció contínua dels millors projectes internacionals de mapping / GratuïtEl Congrés, destinat a professionals i estudiants del sector del vídeo-mapping, agències de publicitat, dissenyadors, escenògrafs, museòlegs, videoartistes, professionals del turisme, arquitectes, s’estructura en diferents apartats:


Tota la informació del I Congrés Internacional de Mapping de Girona aquí.

Quatre tallers sobre la tècnica mapping


El FIMG 2015 oferirà quatre workshops relacionats amb el món del mapping. Els workshops es realitzaran a la Casa de Cultura de Girona del dimarts 28 de juliol al dijous 30 de juliol -amb una durada de 18 hores cadascun-. Veure horaris aquí.

Els quatre workshops són:

 1. Pixel Mapping per Kike Ramírez (Vjspain.com) sobre la tècnica mitjançant la qual es pot representar informació de vídeo en estructures lumíniques


  Interactive Map on mask per Mike Latona (Mapping Festival de Ginebra i artista visual) sobre la tecnologia de projecció mapping amb l’eina MadMapper, un programari especialitzat que es fa servir per adaptar les imatges a superfícies de formes irregulars


  Recreació 3D de superfícies físiques per Vídeo-Mapping per Telenoika, sobre la tècnica de digitalització, virtualització i recreació d’una superfície física en un entorn virtual


  Resolume and vídeo-mapping per Bonne Knibbe (Resolume) sobre Resolume Avenue 4, una aplicació per Vj’s i vídeo artista que permet organitzar tots els efectes visuals per executar-los de forma ràpida en el directe.Les places són limitades i per a participar-hi és necessari inscriure’s. La inscripció a qualsevol dels quatre workshops dóna accés a totes les activitats del I Congrés Internacional de Mapping de Girona


Tota la información dels workshops aquí

CASTELLÀ::

Más de una veintena de expertos en vídeo-mapping participarán en el I Congreso Internacional de Mapping de Girona del 30 de julio al 1 de agosto

El Congreso, que se celebrará en la Casa de Cultura de Girona en el marco del Festival Internacional de Mapping de Girona -que tendrá lugar del 24 de julio al 2 de agosto-, contará con expertos internacionales como Rogier van der Haide, director artístico del Festival de la Luz de Amsterdam y embajador de las Naciones Unidas para 2015 Año Internacional de la Luz; Laszlo Bordos, artista holandés pionero en vídeo-proyección, y el artista visual belga Filip Sterckx, entre otros

El Festival Internacional de Mapping de Girona también ofrecerá cuatro workshops relacionados con el mundo del mapping del 28 al 30 de julio.

La primera edición del congreso contará con la presencia de Rogier van der Heide (HOL), director artístico del Festival de la Luz de Ámsterdam y embajador de las Naciones Unidas para el 2015 Año Internacional de la Luz; Laszlo Bordos (HU), artista pionero del género; Aleix Fernández (CAT/ESP), fundador del reconocido estudio Onionlab; Shane Walter (ANG), cofundador y director creativo de onedotzero; Filip Sterckx (BEL), artista visual que utiliza la proyección para crear videoclips, anuncios e instalaciones; Juliette Bibasse (FRA), productora de artistas digitales como Joanie Lemercier; Franc Aleu (CAT/ESP), artista visual que ha creado multitud de escenografías de ópera; Denis Astakhov (RUS), director de producción de Sila Sveta; David Sarsanedas (CAT/ESP), artista visual y comisario, y los colectivos Telenoika y VJSpain, entre otros.

Además, el Congreso se clausurará con la mesa redonda Más allá de la técnica, el mapping para la expresión artística, moderada por José Luis de Vicente (CAT/ESP), comisario de Sónar+D y FutureEverything y fundador de ZZZINC, y otros profesionales reconocidos internacionalmente en las áreas del comisariado artístico, el teatro y la animación, y con periodistas especializados, entre otros

Ejes temáticos


El Congreso, destinado a profesionales y estudiantes del sector del vídeomapping –agencias de publicidad, diseñadores, escenógrafos, museólogos, videoartistas, profesionales del turismo, arquitectos- se estructura en diferentes apartados:

 1. Workshops: talleres teóricos y prácticos de 18 horas.
  Talk: ponencias sobre temas referentes a la proyección mapping.
  Meet the artist: charlas donde artistas explicarán su obra y experiencia
  Technical: un espacio donde descubrir las últimas innovaciones técnicas en el sector.
  Pannel Discussion: mesa redonda con diferentes expertos.
  Showroom: espacio donde mostrar el trabajo de empresas y artistas / Gratuito
  Screening: proyección continua de los mejores proyectos internacionales de mapping / GratuitoToda la información del I Congreso Internacional de Mapping de Girona aquí.

Cuatro talleres sobre la técnica mapping


El FIMG 2015 ofrecerá cuatro talleres relacionados con el mundo del mapping. Los workshops se realizarán en la Casa de Cultura de Girona del martes 28 de julio al jueves 30 de julio -con una duración de 18 horas cada uno-. Ver horarios aquí.Los cuatro workshops son:

 1. Pixel Mapping por Kike Ramírez (Vjspain.com) sobre la técnica mediante la cual se puede representar información de vídeo en estructuras lumínicas.


  Interactive Map on mask por Mike Latona (Mapping Festival de Ginebra y artista visual) sobre la tecnología de proyección mapping con la herramienta MadMapper, un programario especializado que se usa para adaptar las imágenes en superficies de formas irregulares.


  Recreació 3D de superficies físicas por Vídeo-Mapping por Telenoika, sobre la técnica de digitalización, virtualización y recreación de una superficie física en un entorno virtual.


  Resolume and vídeo-mapping por Bonne Knibbe (Resolume) sobre Resolume Avenue 4, una aplicación para Vj’s y vídeo artistas que permite organizar todos los efectos visuales para ejecutarlos de forma rápida en el directo.Las plazas son limitadas y para participar es necesario la inscripción. La inscripción a alguno de los cuatro workshops da acceso a todas las actividades del I Congreso Internacional de Mapping de Girona.


Toda la información de los workshops aquí.

News Telenoika

 • Cerrado Mapping Festival

  Cerrado Mapping Festival
  http://cerradomappingfestival.com


 • Brasil secuestrado. LAB Suenos Pandemicos. Fabi Borges, Livia Diniz, Rafael Frazao y Thiago Pimentel

  En el LAB se hablará de la potencia del soñar como activador de redes, formador de subjetividad y como creador de futuros, y se realizarán algunas experiencias con las tecnologías usadas para trabajar con los sueños: PLN (procesamiento del lenguaje natural), producción de grafos y creación de algoritmos.

  Parte I – Bienvenida y presentación del «Archivo de Sueños Pandémicos» que forma parte del proyecto, y «Futuro Secuestrado versus el Antisecuestro de los Sueños» (conceptos, tecnologías utilizadas, motivaciones e inspiraciones) (30 min)

 • Jornades Antifeixistes | Brasil Segrestat | CUIDADO COM AQUELLE BIZARRA, Princesa Ricardo Marinelli

  Brasil 2020. Nada tiene mucho sentido. Todo parece estar en un camino sin retorno de violencia y estupidez. A partir de ahí, Princesa se propone performar las fobias como sustrato ideológico del bolsonarismo, la censura y la autocensura, y la captura de las artes vivas contemporáneas para unir y fortalecer la militancia ultraconservadora en Brasil. En medio de la barbarie, ¿qué puede decir o hacer el cuerpo en acción? ¿Tiene sentido seguir pensando en el arte? ¿En la danza? ¿En la performance?

 • Festival Visual Brasil 2019

  Festival Visual Brasil
  Programación


  FESTIVAL VISUAL BRASIL 2019_
  DECIMOSÉPTIMA EDICIÓN  VIERNES 27 Y SÁBADO 28 DE SEPTIEMBRE DE 2019 _
  PUNT MULTIMEDIA, BARCELONA


  VIDEOARTE, MAPPING, PERFORMANCES AUDIOVISUALES, INSTALACIONES, TALLERES Y VJS


  HORARIO VIERNES: 18HS HASTA LAS 01:00HS
  HORARIO SÁBADO: 18HS HASTA LAS 02:00HS

 • VJ sessions. Plaça tres Xemaneies. Festival Seco.

  VJ sessions.
  Plaça tres Xemeneies.
  Festival Seco 2019

  Dia 11 de maig de 2019 de 21:00 a 00:00 hr.
  Plaça de les Tres Xemeneies.
  Presentació col·lectiva del treballs durant els concerts del Festival Seco.

  https://telenoika.net/tallers/taller-live-avfestival-seco

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

 • Contrainfos-109 LaTele.cat

  <a href="http://latele.cat/contrainfos/contrainfos-109">http://latele.cat/contrai...

  CONTRAINFOS 109

  Benvingudes al Contrainfos 109, avui 30 de novembre de 2015 en una freda vesprada d´hivern.1.

 • Kickstarter - FPV Live Streaming Paper Airplane Drone

  kickstarter powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-drone

  Acerca de este proyecto

  It’s a bird. It’s a plane. Well, sort of. It’s you, flying atop your very own paper airplane... It’s PowerUp FPV: the first ever paper airplane drone with a live streaming camera!

  paper drone FPV stream
 • winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología

  winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología


  Programa de ponencias, mesas redondas y talleres sobre comunidad y uso crítico de la tecnología  13 NOV 2015

  15 NOV 2015

  winter lab laboral
 • TELENOIKA 15 ANYS - SEM-ART AV

  17 d'0ctubre de 2015
  Convent de Sant Agustí

  Carrer del Comerç, 36

  El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d'aquest camp de creació contemporània, des d'una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d'aquestes disciplines artístiques.