Thu, 11/02/2016 - 13:28 · per neokinok

LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.
Aquest espectacle és també una experiència interactiva participativa on el públic, després de cada projecció, podrà prendre el lloc del director i “fer moure” La Pedrera amb la interacció dels moviments del propi cos amb la llum que es projecta a la façana.
Una sorprenent i innovadora experiència artística interactiva a través de la tecnologia que juga també amb les textures plàstiques de l’arquitectura de Gaudí.
D’aquesta manera la Fundació Catalunya-La Pedrera es suma per segon any consecutiu al Festival LLUM BCN -circuït d’instal·lacions lluminoses en què conflueixen la tradició, l’art i la tecnologia que té lloc dins les festes de Santa Eulàlia- i organitza aquest espectacle amb la voluntat de tornar a posar al calendari d’activitats culturals de la ciutat de Barcelona una cita artística que posa en valor el patrimoni gaudinià, amb una proposta trencadora, dins la seva línia de projectes de foment de la recerca creativa i de suport al talent musical.


Divendres 12 de febrer, dos passis: 19 h i 20.30 h
Durada: 15 minuts
Assistència lliure.Més informació sobre l'espectacle
Segueix-nos a #MovimentsGranados #LaPedrera @catfundacio


XAVI BOVÉ
Director artístic
Xavi Bové, Lleida, 1978. De formació tècnica com a Enginyer de Telecomunicacions, ben aviat va donar el salt a l’expressió artística, sempre cercant crear ponts entre disciplines artístiques, principalment visuals i musicals. En aquest recorregut ha dirigit nombrosos directes d’òpera, concerts i recitals des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ha firmat la direcció artística de les posada en escena de bandes musicals (tant pop, com rock com electrònica), ha creat anuncis, videoclips i peces de videoart així com projeccions en directe per a esdeveniments musicals sobre superfícies no convencionals, com arbres, avionetes, cotxes, globus, etc.
És director artístic de FIMG, Festival Internacional de Màpping de Girona. A banda, és constant investigador sobre les relacions entre les emocions i les matemàtiques, així com els estímuls i els sentits, el conegut efecte sinestèsic.
Els seus projectes li han reportat una llarga llista de premis i reconeixements, com millor DVD internacional de l’any per l’òpera Le Grand Macabre concedit per la crítica francesa. Recentment també ha estat guardonat amb el 2n premi en el Festival Internacional de Mapping de Girona per l’obra “El cicle de la vida” de música i imatge a temps real.
www.xavibove.com


Crèdits:Projecte: Fundació Catalunya-La Pedrera
Director artístic: Xavi Bové
Violí: Joel Bardolet
Violoncel: Oriol Prat
Piano: Carles Marigó
Direcció musical: Raúl Patiño
Responsable tècnic: Eloi Maduell
Arquitectura aplicació: Miquel A. Soler
Visuals: Nacho Cossío
Moviment: Eduard Frigola
Anàlisi d’àudio: Eduard Frigola, Miquel A. Soler
Disseny de so: Santi Vilanova
Grafismes: Gerard Vallverdú
Models 2D: Marta Barnolas
Equip tècnic: BLOCK


Agraïments:
ESMUC i ICUB

News Telenoika

 • Festival Visual Brasil 2019

  Festival Visual Brasil
  Programación


  FESTIVAL VISUAL BRASIL 2019_
  DECIMOSÉPTIMA EDICIÓN  VIERNES 27 Y SÁBADO 28 DE SEPTIEMBRE DE 2019 _
  PUNT MULTIMEDIA, BARCELONA


  VIDEOARTE, MAPPING, PERFORMANCES AUDIOVISUALES, INSTALACIONES, TALLERES Y VJS


  HORARIO VIERNES: 18HS HASTA LAS 01:00HS
  HORARIO SÁBADO: 18HS HASTA LAS 02:00HS


 • SELECTED PROJECTS AYA CONFERENCE 2019

  RESOLUCIÓN AYA 2019
  31 mayo - 2 junio, 2019
  Título: La espiral de transmutación
  Autor: Homem Gaiola (Brasil)

  Tipo de obra: Instalación visual de LEDS
  Descripción: LA ESPIRAL DE TRANSMUTACIÓN

 • NITAV

  NitAV. Telenoika 16 anys

  Dissabte 26 de novembre 2016

  Proponemos un día para encontrarnos y poder mostrar e intercambiar conocimientos y experiencias, así como para divulgar y fortalecer la escena AV existente en Barcelona.
  Contamos con la participación de colectivos y artistas que trabajan en torno a al audiovisual.


  Programa

 • Immersive Dome Workshop

  ENG::

  MIRA, Eyesberg and Telenoika organize a 3-day workshop, presentations and other activities around the immersive visual and sound experiences.

  For the 2016 edition we present the Immersive Dome Workshop, with the main aim to work the theory, the different technical options and set up, as well as the 360º content creation for Dome structures.

  Lessons will take place on 7th, 8th and 9th November in Fabra i Coats venue, using the MIRA Dome and other facilities of the venue. Workshops will be driven by international experts.


  dome romain tardy
 • II Congreso Internacional de Luz y Mapping, del 21 al 23 de julio

  El CaixaFòrum Girona acoge el II Congreso Internacional de Luz y Mapping organizado por el Festival Internacional de Mapping de Girona es un espacio de debate y reflexión dónde conocer el talento de los artistas del sector, descubrir las últimas innovaciones y aprender diferentes técnicas. Un lugar de intercambio de conocimiento y de experiencias y un marco para establecer vínculos profesionales.

News World

 • Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Tecno-Lògica: Jornades de tecnologies lliures per a moviments socials

  Una trobada i molta il·lusió han desembocat en aquestes jornades de lògica tecno, en què compartirem saviesa i eines per a un ús intel·ligent, lliure i humà (ergo no capitalista) de les noves tecnologies.

  retrotraer

  Programa detallat:

 • FESTIVAL FADE Cellera de Ter del 29 de juny al 2 de juliol

  En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar un festival d’art digital i electrònica pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar.

  Tot i això, després de set edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquests professionals amb el públic en general.

 • Festival Internacional de Màpping de Girona 2016: ja està en marxa!

  Ja està en marxa la propera edició del Festival Internacional de Màpping de Girona 2016, que aquest any es celebrarà entre els dies 22 i 24 de juliol. Si esteu interessats a participar al concurs, afanyeu-vos, la convocatòria tanca el dijous 28 d'abril de la setmana que ve!

  Concurs FIMG: La convocatòria es tanca el 28 d'abril!
 • LA PEDRERA: MOVIMENTS GRANADOS

  Un espectacle singular de producció pròpia concebut expressament per a La Pedrera i dirigit per Xavi Bové, en el que es representen visualment peces d’Enric Granados mitjançant l’anàlisi del so dels instruments interpretats en directe i del moviment del director musical. Un espectacle a la façana de La Pedrera que uneix harmònicament la llum, la música i l’arquitectura i que és a la vegada un homenatge al gran compositor català, Enric Granados, en el context de les celebracions del centenari de la seva mort.

 • Contrainfos-109 LaTele.cat

  <a href="http://latele.cat/contrainfos/contrainfos-109">http://latele.cat/contrai...

  CONTRAINFOS 109

  Benvingudes al Contrainfos 109, avui 30 de novembre de 2015 en una freda vesprada d´hivern.1.

 • Kickstarter - FPV Live Streaming Paper Airplane Drone

  kickstarter powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-drone

  Acerca de este proyecto

  It’s a bird. It’s a plane. Well, sort of. It’s you, flying atop your very own paper airplane... It’s PowerUp FPV: the first ever paper airplane drone with a live streaming camera!

  paper drone FPV stream
 • winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología

  winterLAB. Encuentro sobre comunidad y uso crítico de la tecnología


  Programa de ponencias, mesas redondas y talleres sobre comunidad y uso crítico de la tecnología  13 NOV 2015

  15 NOV 2015

  winter lab laboral
 • TELENOIKA 15 ANYS - SEM-ART AV

  17 d'0ctubre de 2015
  Convent de Sant Agustí

  Carrer del Comerç, 36

  El SEM-ART AV pretén reflexionar sobre les diferents manifestacions que podem trobar dins d'aquest camp de creació contemporània, des d'una perspectiva històrica que ens ajudi a comprendre el context i evolució d'aquestes disciplines artístiques.