Tags membres i col·lectius: col·lectiu

visual brasil

Visual Brasil

Colectivo formado en Barcelona en 2006 fruto de la primera edición del Festival Visual Brasil realizado el día 20 de mayo de 2006 en el centro cultural Niu Espai Artistic de Barcelona.

Ya está abierta la convocatoria para el Festival Visual Brasil 2013 :

El Festival Visual Brasil tiene programada su décima primera edición para junio de 2013 en el centro cultural Punt Multimedia, Barcelona. Para esta ocasión participaran VJs brasileños y artistas locales en una sesión conjunta, donde cada uno presentará su trabajo y cambiará experiencias.

En esta edición, el festival quiere reforzar una mirada sobre la producción artística de Vjs, live cinema y también el mapping, una nueva manera de realización audiovisual. Con este objetivo, el festival propone charlas, presentaciones y muestras de videos para debatir sobre estas técnicas.

Aceptaremos proyectos de video instalación, Live AV performances y presentaciones de VJs. El material enviado será actualizado en la web http://festivalvisualbrasil.com y participará de la muestra itinerante 2013.

El Festival Visual Brasil es una iniciativa independiente y tiene la colaboración del ayuntamiento de Barcelona y del cetro Pun Multimedia. Para que este proyecto consiga sus objetivos es necesario el interés de los artistas, que son los motores del movimiento.

insectotropics

Insectotròpics

Insectotròpics és una companyia artística que neix el 2011 a Barcelona arrel de la unió d’artistes amb trajectòries de diferents àmbits i llenguatges amb ganes d’experimentar la fusió i interacció de les seves diferents disciplines per a la creació de nous espectacles multidisciplinars.

El treball d’Insectotròpics és una aposta de llarg recorregut. Es centra en desenvolupar una nova forma de relació amb el món de les arts i en la recerca d’un llenguatge propi.

els luthiers drapaires

Els Luthiers Drapaires

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires
Reciclatge Creatiu de Deixalles Tecnològiques

L’ésser humà genera cada any més 2 bilions de tones de deixalles, dels quals 30 milions són deixalles tecnològiques, provinents d’electrodomèstics “antiquats”: televisors, ràdios, ordinadors, impressores, cadenes de música, rentadores…

Tot i així aquestes deixalles mantenen intactes molts dels seus components constructius, que poden fer-se servir, amb una mica d’enginy, per a construir flamants instruments musicals electrònics: motors, electroimants, timbres, ràdios o televisors poden acabar convertint-se en els instruments d’una orquestra audiovisual reciclada.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires és un grup d’investigació obert de reciclatge de deixalles tecnològiques. Després de visitar i recollir electrodomèstics vells a les deixalleries i mitjançant prototipatge electrònic bàsic i una mica d’enginy es poden arribar a transformar les deixalles en instruments i autòmats musicals, sense necessitat de ser un expert en enginyeria o en música.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires també és una banda de música formada per escànners, ràdios, teles, ferros, minipimers i artefactes estranys. Els instruments construïts durant els tallers passen a formar part de l’Orquestra, que acull tot tipus d’objectes reciclats amb finalitats creatives.

L’Orquestra dels Luthiers Drapaires, finalment, vol fer una contribució a la sostenibilitat mediambiental proposant mètodes creatius de reutilització de les deixalles, afavorir la reducció de les dinàmiques de consum en temps de crisi donant nova vida als trastos vells, i compartir els coneixements necessaris que permeten reparar, reciclar i reutilitzar la deixalla.

El procés de treball dels Luthiers Drapaires inclou un gran nombre d’activitats de caràcter multidisciplinari. Per una banda, les visites a deixalleries i recollida de materials en desús; seguidament, el disseny conceptual i estudi de propietats acústiques dels materials recuperats; el prototipatge electrònic, si s’escau, que permeti intervenir i modificar el funcionament dels aparells; En molts casos, la construcció d’estructures que allotgin els instruments, normalment treballades amb ferro o fusta; la composició i assajos amb els instruments construïts; i en determinades ocasions, l’adaptació dels instruments per a que funcionin com a autòmats en les seves versions d’instal·lació interactiva.

logo rotok

rotok

rotok : colectivo de creación formado por profesionales del campo audiovisual y colaboradores de otras disciplinas (danza, pintura, teatro, música, diseño…). Especializados en trabajar con videoproyecciones en directo, ofreciendo soluciones que complementan la escenografia de todo tipo de espectaculos de una manera dinamica. Paralelamente, el grupo realiza producciones propias tales como cortometrajes, documentales, desarrollos multimedia y otros formatos.

L’equip visual de Rotok estava format per David Labiano, Luis Álvarez, Fernando Gutiérrez, Juanma Garcia i Eduard Llorens

.

Entrevista de TV3 a Rotok, amb David Labiano, durant el VideA 2002:

maquina de turing

Maquina de Turing

El directe audiovisual de Màquina de Turing és la recreació del mon particular d’un grup de músics, cantants i videocreadors.

La música electrònica en directe condueix un univers personal ple de metàfores, atmosferes sonores i emotivitat a les veus. Amb un transfons crític i compromés, vestit de simbolisme i poesia, la curiositat i la voluntat d’experimentació converteixen el live de La Màquina de Turing en un autèntic laboratori d’investigació audiovisual.

Precises sincronies/sintonies AV, jocs narratius i escenografies experimentals conduides per densos greus, beats trencats i textures sonores que s’entrellaçen en sonoritats properes al breakbeat, els nous ritmes dubstep i un furiós drumnbass, combinats en un set eclèctic amb personalitat pròpia.

////AUdiO////

La Màquina de Turing és un col.lectiu psicomusical que experimenta amb la música electrònica i el vídeo. Des dels seus inicis a Vila-real, a finals del 2001, centra la seva activitat en actuacions en directe de diferents estils, amb la col.laboració d’artistes de la Comunitat AudioVisual de Barcelona com Videocrats, Proletari Arts o Pa||se.

Guillem Sales, Ferran Montesó, Santi Vilanova i Miguel Gozalbo comencen fent directes de BreakBeat i Tekno amb pseudònims com Overflow i The Lorenz Attractor. Al març de 2002 organitzen i actuen al festival de música electrònica MEL i col.laboren amb Moncofa Beat i VideA02 començant la relació amb Telenoika i Dress for Excess.

img_2126.jpg

Al 2004 s’hi incorporen a les veus el Jordi “Braggero” i la Núria Vergés “Polar” donant més expressió i contingut als seus directes. Junts actuen a diverses sales de concerts, exhibicions artístiques i esdevenen habituals del circuit underground amb la seva participació a nombroses free/activist-parties i festivals com el Foc in o l’Art-e.

Durant el 2005 realitzen nombrosos directes i exhibicions artístiques tant a nivell català, com internacional en diverses free-parties i festivals i exhibicions artístiques com el Fona, La Dinamo (Madrid) o la Bienal d’Art de Vilanova de Cerveira.

En el 2006 cotinuaren experimentant en les relacions audio i vídeo incorporant nous equipaments als seus directes. També han continuat aprofundint en l’acomodació entre les veus i al música electrónica aconseguit una harmonia trencadora. En aquest any varen actuar en festivals i sales tan significatives com el Sónar de Barcelona, el LPM de Roma o l’Apolo2 de Barcelona.

També porten a terme projectes audiovisuals com la instal•lació interactiva Panoptik (2003, Palau de la Música Euskalduna de Bilbao), on La Màquina de Turing dóna la seva visió més crítica de la societat i es desmarca del món estrictament musical.

braggero.jpg

A l’obra de dansa contemporànea Essència (Barcelona 2004) hi interactuen composant-ne la part musical i en l’aplicació musical del tratge sensible, protagonista de l’espectacle.spa_hellen_keller_low_img001.jpg

A més han treballat amb Pa||se per desenvolupar InMigration (audiovisual interactive installation game), un joc de plaça de poble on els participants poden jugar a ser turistes o inmigrants, reflexionant sobre la llibertat de moviments.

Durant el 2005 han portat a terme tallers de formació i actuacions a la Facultat de Belles Arts de la UB, al Centre Cívic Boca Nord, a Riereta i, també, a Telenoika.

També han col.laborat en intervencions urbanes dom la de contrapublicitat a l’espai públic «ContrAttack» a la Nau Coclea de Camallera (Girona) o la de reivindicació d’un canal de televisió comunitària a Barcelona, juntament amb Okupem les Ones.

Des del 2005 participen activament en l’organització del Fona, festival de música electrónica i experimental aborigen, els VAX12, l’OrquestrAV i les AVJam’s de Telenoika.

El 2006, part de la Màquina de Turing també s’integra dins d’un nou col.lectiu audiovisual, Hellen Kellers, que pretén aprofundir en les relacions audio i vídeo y mostrar-les al públic habitual de d’exhibicions i festivals electrònics i artístics. santi_uilass_miguel.jpg

A més, col.laboren, des del 2004, amb projectes de contrainformació i hacktivisme com Indymedia.org i Straddel3.net. Periòdicament retransmeten concerts i participen a programes de la ràdio i tv per internet de la plataforma R23.cc, un projecte del taller tecnològic Riereta.net. Properament publicaran a la xarxa amb el netLabel Costellam.net sota llicència lliure.nria.jpg

spa_hellen_keller_hi_img002.jpg

dsc08276.jpg
Han tingut el plaer de compartir escenaris i treballar amb col•lectius com Telenoika, Muskaria, Dubcelona, Hamster Loco, Desert Storm, NoSoloTekno, Riereta, Desconnect,… músics i dj’s com Nexus, Ux, Luve, Koulomek, NiceNoise, Bu, Korgoro, Kleber, Sol, HD Substance, Hands, DeLaCalle, Krone, Moce, Daax, CapsuleCorp, TVNO, AddNoise, Barxino, Karl Bartos, Los Subwoofus, Safanoria, La principal de la Nit, Electroputas… i videoartistes com Proletari Arts, Pause, Rotok, OutputVideo, Videocratz, Pedro Oliver, E.T, Qè NormalconAlasVidek, OffTV, Dima, Babió, Otu, LisbonImageShooters, Jörk Loemann, Lectrovision, Artefacte.

pazzeski__37_.jpg

hypernoika

Hypernoika

Hypernoika es un hackerspace localizado en el centro de la cuidad de Barcelona en Riereta 5 que se dedica principalmente a desarrollar proyectos a base de plataformas hardware y software libre, a montar eventos culturales, a dar talleres y a ayudar a la gente sobre el plan tecnológico. Hypernoika ha sido creado al principio del mes de septiembre 2011 y gracias al apoyo, la ayuda y los consejos de Eduard Llorens, Jaume Nualart, Abdul Pallarés, Jaume Rubirola y Anabell Castañeda. Ahora, seguimos creciendo poco a poco, creando eventos abiertos al publico y teniendo mas recursos y herramientas nuevas, y tirando nuevos proyectos y desarrollos por adelante!

.::News Hypernoika::.

Hypernoika esta reformando el local en fin de tener condiciones de trabajo mejores. Igualmente, estamos creando una cortadora laser open-source llamado KitCut, siguiendo la filosofia del proyecto RepRap. Ahora estamos en fase de prototipo.

.::Que hacemos en Hypernoika?::.

// Desarrollos de hardware y de software libre para la comunidad audio-visual, el mundo del espectáculo, y la comunidad open-source en general.
// Reverse-Engineering.
// Eventos culturales abiertos al publico.
// Talleres sobre temáticas informáticas, electrónicas y tecnológicas.

.::Donde esta Hypernoika?::.

Hypernoika esta en la Calle Riereta, 5 – Local en donde Telenoika estaba antes – Nos puedes contactar a través de nuestra web.

.::Eventos en Hypernoika::.


Hypernoika presenta la Retro-gaming party, un evento abierto a todo publico, podrás revivir momentos de tu infancia disfrutando con vídeo-consolas antiguas montadas y listas para utilizarlas durante todo el fin de semana!


.::Hypernoika en internet::.

kinoraw

Kinoraw

free open cinema lab

KinoRAW es un proyecto de investigación que arrancó en 2011 y surge como respuesta a inquietudes profesionales en torno a diversas áreas relacionadas con el audiovisual como son la i+d de herramientas de código abierto, la artesanía cinematográfica y la divulgación tecnológica.

Estas herramientas son alternativas a las comerciales, Blender es hoy una opción que ofrece todos los requerimientos para una edición y postproducción profesional (tanto en video, como en animación 3D y juegos). Mientras que la cámara Elphel es un excelente prototipo con grandes posibilidades técnicas como:

una amplia gama de tiempos de exposición, resoluciones y framerates.
ajustes de valores contínuos (analogización de dispositivos digitales)
generación de archivos RAW que se decodifican a través de una conversión a .DNG en la que los procesos demosaic y debayer son por cuenta del cliente / usuario
Ofrece por tanto una amplio abanico de posibilidades artísticas.

Con Elphel y Blender se puede abarcar el proceso completo de producción audiovisual con herramientas libres. Nuestra línea de desarrollo se centra en optimizar el flujo de trabajo entre las dos. Con ello queremos contribuir a hacer más accesible la producción audioviual con software y hardware libre a cualquiera que se quiera acercar a estas herramientas. Todos los contenidos que se generan en torno a KR son puestos a disposición con las licencias: cc by-nc-sa y gpl3

Nuestro objetivo, también es contribuir a crear redes profesionales de i+d en torno a estas herramientas, de este modo los avances y desarrollos fortalecen el el procomún y el código fuente audiovisual. Al mismo tiempo se pueden crear las condiciones para el desarrollo de nuevos modelos de negocio y de creación artística.

En abril de 2012 lanzamos una campaña de finaciación colectiva en Goteo.org que es una red social de financiación colectiva (aportaciones monetarias) y colaboración distribuida (servicios, infraestructuras, microtareas y otros recursos). Recibimos el apoyo de 36 co-financiadores, de dos productoras catalanas que son Metromuster y Howav con las que hemos cerrado acuerdos para utilizar la cámara en sus proyectos. También recibimos el reconocimiento de los estudios de comunicación audiovisual y multimedia de la Universitat Oberta de Catalunya, gracias este aporte se realiza un taller- seminario “Cine de código abierto” en colaboración con los mentores del proyecto, Telenoika. Agradecemos también el apoyo de la casa matriz de Elphel y de Andrey Filipov a nuestro proyecto que también puede ser el vuestro .

Entre octubre y noviembre de 2012 presentamos los resultados de nuestra investigación en varias conferencias y seminarios. A continuación podeis ver la presentación en la que explicamos el estado de nuestra investigación.

Kinoraw, towards an open source cinematogtaphy. from Simón Vialás

Desarrollado por:

Carlos y Simón tienen una amplia experiencia en diversas áreas del cine y el audiovisual como: dirección, producción, fotografía, investigación y docencia. En este proyecto unen fuerzas y conocimientos a través de www.kinoraw.net para contribuir al desarrollo de un cine de código abierto a través del uso profesional de herramientas de software libre y hardware abierto.

Carlos Padial, artesano audiovisual. Es Técnico en Artes Plásticas y Diseño, especializado en Fotografía Artística en la Escuela de Arte de Oviedo, donde pasa tres años trabajando como fotomecánico y donde aprende sobre el trabajo artesano más allá de la industria de la imprenta. Luego, estudio el Curso de Cámara e iluminación Cinematográfica de Ars Séptima, una escuela de cine tradicional en Madrid, y trabajó en una variedad de trabajos relacionados con lo visual durante diez años.
También monta con cuatro amigos un taller-escuela de creadores visuales en Lavapiés (Madrid) llamado Aventuras Visuales, donde descubre la profesión de educador, dedicándose desde entonces a impartir cursos y talleres sobre fotografía, cine y software de código abierto. Durante los últimos dos años ha trabajado como artista independiente 3D en anuncios de televisión, mappings arquitectónicos, e incluso, escenografía virtual para espectáculos de ópera. Ha estado usando y aprendiendo constantemente Blender desde 2009. Él es quien está al cargo del desarrollo del workflow Elphel-Blender y de la dirección técnica. www.surreal.asturnazari.es

Simón Vialás, ha trabajado durante años en la producción audiovisual y ha ido derivando hacia la divulgación e investigación en comunicación en Europa y Latinoamérica. Los cambios y oportunidades que el copyleft puede brindar al ámbito cultural le han llevado a realizar un doctorado en comunicación en la UAB, su tesis trata sobre los modelos abiertos de producción y distribución de cine documental. En KinoRAW es el encargado de la producción y documentación del proyecto.

info@kinoraw.net

Vols més informació sobre Telenoika i de les seves activitats?

Telenoika

Web de l'Associació Cultural Telenoika: C/ Magalhes, 54, baix (Poble Sec) 08004-BARCELONA - NO FIX PHONE NUMBER
(CC BY 3.0) No s'autoritza a cap Entitat de Drets d'Autor a reclamar cap quantitat en el nostre nom.